Vidusjūrā izglābti 623 migranti, kas bija ceļā uz Itāliju (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Nevalstiskā organizācija (NVO) migrantu glābšanai "SOS Mediterranee" piektdien paziņoja, ka tās kuģis "Ocean Viking" divās dienās Vidusjūrā izglābis vairāk nekā 600 migrantus.

Glābšanas operācijas notika uz dienvidrietumiem no Lampedūzas salas, ūdeņos starp šo Itālijai piederošo salu un Tunisiju.

"Līdz šim mēs kopš ceturtdienas rīta esam izglābuši 623 migrantus 15 glābšanas pasākumos," piektdienas vakarā paziņoja "SOS Mediterranee" preses sekretāre.

Starp izglābtajiem bija 146 nepilngadīgie, kurus nepavadīja pieaugušie, pieci pavadīti nepilngadīgie un divas grūtnieces, paziņoja Marseļā bāzētā organizācija.

Daži no izglābtajiem tika aizvesti uz Lampedūzu, bet pārējie - uz Čivitavekjas ostu Romas tuvumā.

Lielākā daļa izglābto bija no Sudānas, kur pēdējos četrus mēnešos notiek bruņots konflikts starp konkurējošiem ģenerāļiem. Pārējie bija no Gvinejas, Kotdivuāras, Burkinafaso, Beninas un Bangladešas.

"Ocean Viking" apkalpei uz šī kuģa palīdzēja Starptautiskās Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness biedrību federācijas komandas, paziņoja "SOS Mediterranee".

Itālijas ārkārtas situāciju dienesti ceturtdien sazinājās ar šo kuģi, norādot problēmās nonākušu kuģīšu koordinātas uz dienvidrietumiem no Lampedūzas.

Jūlijā Itālijas varas iestādes aizturēja "Ocean Viking" uz 10 dienām Čivitaveikjas ostā, apšaubot kuģa drošības standartus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu