Video Eksperti skeptiski par to, ka Kariņa trešā valdība būs dinamiskāka par pašreizējo (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Jaunā vienotība" pārstāvji - finanšu ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Apvienotais saraksts" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem, kurā pārrunāja valdības koalīcijas veidošanas gaitu.
Partijas "Jaunā vienotība" pārstāvji - finanšu ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Apvienotais saraksts" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem, kurā pārrunāja valdības koalīcijas veidošanas gaitu. Foto: Lita Millere/LETA

Ekspertu vidū nav liela optimisma, ka nākamā koalīcija varētu būt dinamiskāka par šo, vēsta Panorāma.

"Ir bijušas tik daudz sazvērestības teorijas par Kariņa patiesajiem plāniem, ka grūti saprast, kam ticēt," tā par valdības maiņas sāgu sacīja publicists Māris Zanders, norādot – arī paši "Jaunās Vienotības" ierindas biedri dzīvojuši neskaidrībā, kā viss beigsies.

Zanders pauda: "Šis ir ļoti dīvains modelis. Vienlaicīgi palikt amatā un taisīt citu koalīciju – es nekur Eiropā šādu vingrinājumu neesmu...

Es ilgi domāju, kaut kas līdzīgs ir bijis Spānijā, kur sociālisti ir pie varas un tad viņi dara tādus dīvainus vingrinājumus, bet vispār šis ir ļoti oriģināls risinājums."

Par neierastu šo situāciju dēvēja arī politologs Jānis Ikstens, izvirzot versiju – Kariņš negāž esošo valdību, lai neizlaistu koalīcijas veidošanas iniciatīvu no savām rokām.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu