Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā plāno piešķirt 51 cilvēkam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas pilsonību plānots piešķirt 51 pilsonības pretendentam, tai skaitā vienam viņu nepilngadīgam bērnam, paredz grozījumi rīkojuma projektā "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā".

Vairums jeb 72% pretendentu ir krievu tautības cilvēki, 8% - baltkrievu, bet 4% pretendentu ir dažādu tautību cilvēki - polis, armēnis, lezgīns, čuvašs, ukrainis, vācietis, lietuvietis, kā arī nezināmas tautības.

Pusei jeb 49% pilsonības pretendentu ir vidējā izglītība, 35% - augstākā, 10% - pamata, bet 6% tā nav zināma.

Ministru kabineta rīkojuma projektā ir iekļauti 50 pilsonības pretendenti, kuri naturalizējas saskaņā ar Pilsonības likuma 17.panta pirmo daļu.

Sarakstā iekļautās personas atbilst visām Pilsonības likuma prasībām un informācija par šīm personām ir saņemta no Satversmes aizsardzības biroja, Totalitārisma seku dokumentēšanas centra, Valsts drošības dienesta, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra, Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes, Valsts policijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Aizsardzības ministrijas Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas, Ārlietu ministrijas materiālās palīdzības fonda, Tieslietu ministrijas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes.

Kopumā Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā ir uzņemtas 149102 personas. 2021.gadā tādu bija 419, pērn - 518, bet šī gada pirmajā pusē - 272 personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu