Kad sešgadīgais zēns skatās uz mammas gleznām, viņš priecājas - ir sajūta, ka viņa ir dzīva un runā caur saviem darbiem. Četrus mēnešus pēc 32 gadus vecās mākslinieces Tatjanas Maslakovas -Veselovas mīklainās nāves tuvinieki aizvien ir neziņā, kas notika liktenīgajās Lieldienās, kad sievieti redzēja pēdējo reizi. Nākamajā dienā viņu atrada mirušu Rīgas centrā kādā Skolas ielas nama pagalmā. Policija apliecina, ka izmeklēšana turpinās; sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs netiek sniegta. Tikmēr tuvinieki godinot gleznotājas piemiņu, Rīgas centrā rīko viņas gleznu izstādi.

“Neziņa nomoka un neļauj gulēt,” iesāk Anastasija Maslakova – Tatjanas māsīca. Abas bija ļoti tuvas, kopā strādāja pie mākslas projektiem.

“Ja zinātu, ka tā bija pašnāvība, es pieņemtu viņas izvēli aiziet – viss, viņai tur augšā ir labi, bet, ja nu kāds ir vainojams viņas nāvē... Par to ir smagi domāt. Mēs (tuvinieki) netiekam uzskatīti par cietušajiem, tāpēc nedrīkstam zināt, kā virzās izmeklēšana un kādi ir tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti,” skaidro Anastasija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X