Seniori lustīgi aizvada sesto festivālu “Zelta ritmi”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

13. augustā, Rīgas centrā – Esplanādes parkā –, norisinājās sestais īpaši vecākajai paaudzei veltītais festivāls “Zelta ritmi”. Tas aizvadīts ar dziesmām, dejām un zaļumballi.

Festivāls “Zelta ritmi” ir īpaši vecvecākiem un vecākajai paaudzei kopumā veltīts izglītojošs un izklaidējošs pasākums, ko rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Galvenais pasākuma notikums ir skatuves programma, kuras ietvaros uzstājās dažādu novirzienu senioru kolektīvi no visas Latvijas, kopā pulcējot vairāk nekā 220 dalībnieku.

Superīgs pasākums! – vērtē dalībnieki

“Superīgs pasākums!” jautāta, kā vērtē festivālu “Zelta ritmi”, attrauc Iecavas kultūras nama senioru deju kopas “Kamenes” vadītāja Inese Smilškalne, “šis ir pasākums, kurā vecākā paaudze var ne vien atpūsties, bet arī apzināties, ka tu kaut ko vēl vari.” “Kamenes” šajā pasākumā piedalījās ne pirmo reizi. ““Kamenes” katru gadu gaida šo pasākumu kā lielus svētkus,” stāsta Inese Smilškalne, norādot, ka vecākajai paaudzei Latvijā iztrūkst pasākumu, kurus apmeklēt bez maksas.

“Zelta ritmos” pirmo reizi piedalījās Ikšķiles dāmu deju kolektīvs “Vijas”. “Pasākuma atmosfēra, gaisotne bija lieliska! Ļoti labi organizēts pasākums. Cilvēku sejās – gan koncerta dalībnieku, gan skatītāju – bija izlīdzinājušās rūpju rievas,” teic kolektīva “Vijas” vadītāja Ineta Vecrinka. “Ļoti patika ne vien koncerts un koncerta vadītāji, bet arī lekcijas, iespēja konsultēties pie speciālistiem, patika tirdziņš un tas, ka varēja satikt daudzus paziņas.”

Šogad koncertā uzstājās tādi kolektīvi kā Iecavas kultūras nama senioru deju kopa “Kamenes”, Gulbenes kultūras centra senioru līnijdeju grupa “Leno”, Lejasciema jauktais senioru ansamblis “Satekas”, Liepājas aktrišu folkloras kopa “Atštaukas”, Ikšķiles dāmu deju kolektīvs “Vijas”, Saldus senioru akordionistu ansamblis “Akords”, Šlokenbekas muižas kultūras centra senioru deju kolektīvs “Gandri”, Tukuma pilsētas kultūras nama retro deju kopa “Valsis”, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas AVE SOL senioru deju kolektīvs “Oglīte”, invalīdu apvienības “Aizvējš” līnijdeju kopa no Rīgas, VEF Kultūras pils latgaliešu sadzīves dziesmu ansamblis “Olūteņš” no Rīgas, līnijdeju klubiņš “Country & More” no Rīgas, VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs “Sendancis” no Rīgas, Valmieras kultūras centra senioru vīru koris “Baltie bērzi”.

Noslēgumā – zaļumballe ar dejām

Tāpat pasākumā ar lekcijām uzstājās psihoterapijas speciāliste Aina Poiša un ārsti Alberts Veitners, Ingvars Rasa un Maija Gureviča. Apmeklētājiem bez maksas bija iespējams veikt arī redzes pārbaudi Latvijas Amerikas acu centrā, kā arī saņemt ārstu konsultācijas.

Pasākumā darbojās “Brain games” spēļu zona, bija iespēja piedalīties lielā laimes rata balvu izlozē, iepirkties amatnieku tirdziņā un ieturēt maltīti brīvdabas kafejnīcā. Festivāls noslēdzās ar zaļumballi – tajā muzicēja grupas “Apvedceļš” solists Jānis Krūmiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu