Kariņš skeptisks par JV darbošanos NA vai AS politiķu vadītā valdībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Jaunā vienotība" (JV) pārstāvis - Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē, kurā partiju apvienība JV nosauc labklājības ministri Eviku Siliņu par savu premjerministra amata kandidātu.
Partijas "Jaunā vienotība" (JV) pārstāvis - Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē, kurā partiju apvienība JV nosauc labklājības ministri Eviku Siliņu par savu premjerministra amata kandidātu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir skeptisks par iespēju "Jaunajai vienotībai" (JV) iesaistīties Nacionālās apvienības (NA) vai "Apvienotā saraksta" (AS) politiķu vadītā valdībā.

Intervijā žurnālā "Ir" Kariņš pastāstīja, ka ar līdzšinējās koalīcijas partneriem - AS un NA - problēmas sadarbībā bijušas visu valdības laiku - AS un NA esot bijis izdevīgi savstarpēji sabloķēties, lai nedotu iespēju pieņemt dažādus lēmumus. Kariņa ieskatā abas partijas vēlējušās kontrolēt to, kas notiek valdībā un kādi lēmumi tajā tiek pieņemti.

Jautāts, vai JV piedalītos valdībā, ko Valsts prezidents uzticētu veidot AS vai NA, Kariņš norādīja, ka partijā tas neesot pārrunāts, taču, viņaprāt, JV nebūtu jāpiedalās valdībā, ko vada redzamākie AS un NA politiķi.

Kā ziņots, Kariņš šodien Valsts prezidentam iesniegs demisijas rakstu, atsakoties arī no iespējas veidot nākamo valdību. JV kā jauno premjera kandidāti izvirzīja labklājības ministri Eviju Siliņu. Viņa kā valdības kodolu saskata JV, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" komandu, taču tiek uzsvērs, ka būtu vēlama lielāka koalīcija, tāpēc tajā aicināti arī AS un NA.

JV virzītā valdības vadītāja amata kandidāte ievēlēta 14.Saeimā no JV saraksta. Vidzemes vēlēšanu apgabalā Siliņa ieguva trešo labāko rezultātu no JV kandidātiem, saņemot 4509 plusus un 2154 svītrojumus.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu. Kariņš ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu