Valsts policija Valdemārpilī aizturējusi zagli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaglis. Ilustratīvs attēls.
Zaglis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Valsts policija Valdemārpilī aizturējusi vīrieti saistībā ar zādzībām no neaizslēgtiem īpašumiem, informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Madara Šeršņova.

Svētdien, 6.augustā, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju par nozagtu bērnu velosipēdu Valdemārpilī un turpat netālu no neaizslēgtas automašīnas nozagtu sieviešu somiņu.

Velosipēda īpašnieki bija nodrošinājušies ar videonovērošanas kameru, kas ļāva ātri vien identificēt iespējamo vainīgo personu. Likumsargi vīrieti aizturēja pie kādas tirdzniecības vietas Valdemārpilī un pie viņa atrada maksājumu karti. Valsts policijas amatpersonas noskaidroja maksājuma kartes īpašnieka dzīvesvietas adresi, ieradās un informēja par atrasto maksājuma karti, kuras pazušanu pats īpašnieks vēl nebija pamanījis.

Pašlaik pret vīrieti ir sākti kriminālprocesi par sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, par zādzību nelielā apmērā un par zādzību, iekļūstot transportlīdzeklī kā arī administratīvā pārkāpuma process par, iespējams, narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu.

Kā norāda Šeršņova, aizturēšanas laikā likumsargi veica alkohola pārbaudi vīrieša izelpā un konstatēja, ka viņš neatradās alkohola reibumā, taču, lai noteiktu to, vai vīrietis neatrodas apreibinošo vielu ietekmē, viņš tika nogādāts medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai.

Nozagtās mantas ir daļēji atgūtas.

Policijas pārstāve piebilst, ka zādzību atviegloja tas, ka automašīna, no kuras nozagta somiņa, nebija aizslēgta, īpašums, no kura nozagtas maksājuma kartes, nebija aizslēgts un velosipēds, kas tika nozagts no pagalma, nebija pieslēgts.

Valsts policija atkārtoti aicina iedzīvotājus sargāt savus īpašumus, slēgt ciet durvis dzīvokļiem un automašīnām, tāpat neatstāt velosipēdus nepieslēgtus un bez uzraudzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu