Ārlietu ministrija lūgusi Zambijas varasiestādēm sniegt informāciju par aizturētā Latvijas pilsoņa identitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ārlietu ministrija (ĀM) lūgusi Zambijas varasiestādēm sniegt informāciju par aizturētā Latvijas pilsoņa identitāti un aizturēšanas un pirmstiesas apstākļiem, vēstīja ministrijā.

ĀM rīcībā ir masu medijos izplatītā informācija par Zambijā pārtverto lidaparātu un aizturētajām personām, starp kurām ir arī viens Latvijas pilsonis.

Lidaparātā tika atrasti 5,7 miljoni ASV dolāru, piecas pistoles, septiņas magazīnas, 126 munīcijas patronas, kā arī, spriežot pēc izskata, 602 zelta gabali, kas sver 127,2 kilogramus, un zelta mērīšanas iekārtas.

Vēlāk varasiestādes secināja, ka stieņi nav no tīra zelta.

Zambijas Narkotiku apkarošanas komisija iepriekš paziņoja, ka par bīstamu priekšmetu glabāšanu tika aizturēti desmit cilvēki.

Šobrīd ĀM nav saņemta oficiāla informācija par aizturēšanas faktu no notikumā iesaistītajām valstīm. Ministrija oficiālas saziņas ceļā ir lūgusi sniegt informāciju par aizturētā Latvijas valstspiederīgā identitāti, aizturēšanas un pirmstiesas apstākļiem.

ĀM norāda, ka Ārlietu dienests var sniegt konsulāro palīdzību, ja to pieprasa aizturētā persona vai tās pārstāvis. Šobrīd tāds konsulārās palīdzības lūgums ĀM nav saņemts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu