Alvis Hermanis diezgan bieži dalās ar savām pārdomām sociālajos tīklos. Parasti šīs pārdomas aptuveni 50/50 gadījumos raisa divas galēji pretējas reakcijas – no “hmm, šis bija diezgan trāpīgi” līdz “ārprāts, man ir sveškauns, šo sviestu pat lasot”. Tomēr šīs pārdomas parasti ir ļoti emocionāli pielādētas, tāpēc neatstāj vienaldzīgus.

Pavisam nesen Hermanis nāca klajā ar savu jaunāko nākotnes vīziju – tautvaldību. Respektīvi – viņa sapnis ir likvidēt visas partijas Latvijā un izveidot vēlēšanu sistēmu, “kur deputāti tiek ievēlēti nu jau tiešā veidā, iztiekot bez morāli korumpētajām partiju listēm vispār”.

Pag, pag, likvidēt visas partijas? Vai es nepārklausījos? “Jā, jūs nepārklausījāties – mans nodoms ir aicināt sabiedrību dibināt jaunu partiju. Partiju, kuras programmā tikai viens vienīgs punkts: likvidēt visas partijas Latvijā un pāriet uz tautvaldību,” savā ierakstā atbild Alvis.

Te vēl neliels fragments, visu garo tekstu šeit nelikšu, ja kādu interesē, vienkārši ierakstiet interneta pārlūka meklētājā “Alvis Hermanis tautvaldība”.

“Kā redzam, LR Satversme jeb precīzāk – vēlēšanu kārtība vairs nepilda savu funkciju, jo tā vairs nedarbojas visas tautas interesēs. Tā šobrīd izdevīga tikai diezgan nelielai daļai. Un arī tikai īstermiņā.

Un pati lielākā problēma – tauta Latvijā ir atdalīta no politikas. Tai nav instrumentu, kā piedalīties politikā. Esošās partijas šo funkciju īsti nepilda un vairs nav efektīvas. Un, lai tautu iesaistītu valsts pārvaldē, jā, – ir jāmaina vēlēšanu kārtība.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X