ASV vēstniecība Baltkrievijā aicina pilsoņus nekavējoties pamest valsti (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter ieraksta

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstniecība Baltkrievijā aicinājusi visus ASV pilsoņus nekavējoties pamest Baltkrievijas teritoriju, ziņots vēstniecības mājaslapā. 

Ziņojums nācis pēc tam, kad 18. augustā izskanējušas runas par iespējamu Polijas, Latvijas un Lietuvas robežu ar Baltkrieviju slēgšanu.

Lietuva jau slēgusi divus robežpunktus ar Baltkrieviju, bet 28.augustā Varšavā plānota Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministru tikšanās, kuras laikā tiks izvērtēta situācija uz robežas un, iespējams, tiks slēgti arī citi robežpunkti.

Vēstniecība ziņo, ka Baltkrievija turpina atbalstīt Krievijas agresīvo karu Ukrainā, kā arī ļāvusi okupantiem izvietot savas valsts teritorijā daļu no ienaidnieka karaspēka, līdz ar to ASV pilsoņiem ir paaugstināts risks tikt politiski represētiem.

ASV aicina visus pilsoņus nekavējoties pamest Baltkrievijas teritoriju, šķērsojot to pār Lietuvas vai Latvijas robežu, vai arī izmantojot aviācijas pakalpojumus. Tāpat vēstniecība stingri noteikusi amerikāņiem šobrīd nešķērsot Ukrainas vai Krievijas robežu.

Šogad no Latvijas–Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 5952 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 292 cilvēki.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu