Tramps Džordžijā uzklausīs apsūdzības (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka viņš ceturtdien ieradīsies Džordžijā, lai uzklausītu apsūdzības saistībā ar viņa mēģinājumu ietekmēt 2020.gada prezidenta vēlēšanu iznākumu šajā štatā.

Tramps savā sociālo mediju platformā "Truth Social" ierakstīja, ka viņu ceturtdien "aizturēs radikāli kreisā [Fultonas] apgabala prokurore Fanija Vilisa", kas ierosinājusi ceturto krimināllietu pret viņu.

Tiesnesis šajā lietā pirmdien noteica drošības naudu Trampam 200 000 ASV dolāru apmērā, kuru Tramps piekrita samaksāt.

Trampam un pārējiem 18 apsūdzētajiem šajā lietā līdz piektdienas plkst.12 (plkst.19 pēc Latvijas laika) jāpadodas varas iestādēm Džordžijā, lai uzklausītu apsūdzības.

Tramps savā "Truth Social" ierakstā paziņoja, ka Vilisa darbojas "stingrā koordinācijā ar blēdīgā Džo Baidena Tieslietu ministriju. Tas nozīmē iejaukšanos vēlēšanās".

Tramps šādi mēģināja pateikt, ka visas apsūdzības pret viņu ir sagudrotas, lai bloķētu viņa kandidēšanu prezidenta vēlēšanās nākamgad.

Fultonas apgabala augstākās tiesas tiesnesis Skots Makafijs noteica Trampam drošības naudu 200 000 dolāru apmērā, kā arī vairākus citus viņa atbrīvošanas nosacījumus saskaņā ar vienošanos, kurai piekrita prokurori un Trampa advokāti.

Vienošanās paredz, ka apsūdzētais nedrīkst iebiedēt citus šajā lietā apsūdzētos un lieciniekus, vai citādi traucēt tiesvedību. Trampam tieši aizliegts izmantot sociālos tīklus, lai uzbruktu apsūdzētajiem un lieciniekiem.

Džordžijas štata Fultonas apgabalā ierosinātā krimināllieta ir pirmā, kurā Trampa atbrīvošanas nosacījumi ietver drošības naudu un aizliegumu izmantot sociālos tīklus apsūdzēto un liecinieku iebiedēšanai.

Makafijs arī noteica 100 000 dolāru drošības naudu bijušajiem Trampa kampaņas advokātiem Džonam Īstmenam un Kenetam Česebro, kas ir starp šajā lietā apsūdzētajiem.

Vilisa ir lūgusi tiesnesi noteikt prāvas datumu nākamā gada 4.martā.

Apsūdzības Trampam Džordžijā izvirzītas pēc divus gadus ilgušas izmeklēšanas par 2021.gada janvārī notikušu telefonsarunu ar štata augstāko vēlēšanu amatpersonu, kurā Tramps sacīja, ka vēlas, lai tiktu atrasts pietiekami daudz balsu štata vēlēšanu rezultāta maiņai.

Tramps atteicās atzīt, ka ASV prezidenta vēlēšanās zaudējis Baidenam, un lielu daļa savu pūļu veltīja Džordžijai, kas tradicionāli balsojusi par republikāņiem. 2021.gada 2.janvāra telefonsarunas gaitā Tramps skaidroja, ka štata sekretārs Breds Rafenspergers var mainīt apstiprinātos rezultātus, tomēr štata sekretārs šo pieņēmumu kategoriski noraidīja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu