Bēdīgi slavenais Ernests Rieksts negribot nonācis Jaunzēlandes realitātes šovā; nav ielaists valstī (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Lietā par traģisku ugunsgrēku hostelī Merķeļa ielā apsūdzētais Ernests Rieksts nokļuvis Jaunzēlandes realitātes šovā "Border Patrol" sērijā. Tajā redzams, kā viņš kriminālās pagātnes dēļ netika ielaists Jaunzēlandē.

"Muitnieku komandai nācās pacīnīties ar dusmīgu Latvijas valstspiederīgo, kurš bija ceļā uz Fidži, lai izveidotu jaunu valsti," raidījumā tiek pieteikts kolorītais personāžs, kurš tika aizturēts Oklendas lidostā.

Pēc tam, kad Rieksta vārds Latvijā izskanēja saistībā ar ugunsgrēku hostelī Rīgas centrā, kurā bojā gāja deviņi cilvēki, viņš nāca klajā ar "Jaunlatvijas" projektu, aicinot tautiešus ieguldīt līdzekļus, lai nopirktu Fidži teritorijā ietilpstošo tropisko salu Vatuvaru un tur dibinātu savu valsti. Rieksta virzītais projekts ir policijas redzeslokā, savukārt patērētāju tiesību aizstāvji brīdinājuši par krāpšanas riskiem. Kā ziņoja raidījums "Nekā personīga", sala, kuras diametrs ir trīs kilometri, ir rezervāts, kur drīkst būvēt tikai vienu māju.

Raidījumā izrādās, ka Rieksts nav iegādājies aviobiļeti atpakaļceļam no Jaunzēlandes, kas ir obligāta prasība, ieceļojot valstī kā tūristam.

"Sākoties jautājumiem par vīrieša pagātni, intervija uzņem drūmāku virzienu," saka aizkadra balss. Darbiniece Riekstam sāk jautāt, vai pret viņu izvirzītas kādas apsūdzības, uz ko viņš atbild apstiprinoši. "Vai kāds nomira?" jautā darbiniece. Rieksts atbild apstiprinoši.

Aizkadra balss norāda, ka Rieksts noliedz, ka būtu vainīgs, taču Jaunzēlandē stingri skatās uz iebraucējiem ar kriminālu pagātni.

Rieksts stāsta, ka tiesas process lietā par ugunsgrēku esot apstājies. "Vai tas ir apstājies tāpēc, ka neatrodaties valstī?" turpina jautāt darbiniece. "Nē, nē," atbild Rieksts.

Jaunzēlandes imigrācijas dienests nolemj neielaist Riekstu Jaunzēlandē, kā iemeslu norādot viņa kriminālo pagātni un to, ka Riekstam nav biļetes atpakaļceļam. 

"Ja es būtu vainīgs, es būtu cietumā, bet, ja es neesmu vainīgs, tad neesmu cietumā," apgalvo Rieksts.

"Bet runa ir par to, ka pret jums notiek izmeklēšana," skaidro imigrācijas dienesta darbiniece.

Kad Riekstam paziņo, ka Jaunzēlandē viņš netiks ielaists, viņš izturas tā, it kā par to priecātos. "Nebūs jāredz šī neviesmīlīgā valsts," viņš stāsta. "Visiem stāstīšu, ka šī ir nedraudzīgākā valsts, kur jebkad esmu bijis."

Rieksta dusmīgo izgājienu dēļ tiek piesaistīta policija, lai uzraudzītu viņu līdz izlidošanai no Jaunzēlandes. Nakti viņam nācās aizvadīt kamerā, bet nākamajā dienā viņš izlidoja uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru, norādīts raidījumā.

Šomēnes Rīgas tiesas apgabala prokuratūra Rīgas pilsētas tiesai nosūtīja krimināllietu pret divām personām par traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā, Merķeļa ielā, kurā bojā gāja deviņi cilvēki. Ziņu aģentūra LETA norāda, ka šīs personas ir Ernests Rieksts un Andrejs Gailis.

2021.gada 28.aprīļa rītā vienā no Merķeļa ielā 8 iekārtotā nelegālā hosteļa istabiņām izcēlās ugunsgrēks, kā rezultātā no dažādām ar ugunsgrēku tieši saistītām traumām - ķermeņa un elpceļu termiskiem apdegumiem, saindēšanos ar tvana gāzi un degšanas produktiem - iestājās astoņu cilvēku nāve un vēl viena persona no gūtajiem miesas bojājumiem mira medicīnas iestādē, norāda prokuratūra.

Ugunsgrēka rezultātā tika iznīcinātas hosteļa iemītnieku personīgās mantas vairāk nekā 5500 eiro vērtībā. Tāpat iznīcināts arī daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas īpašnieku kopībai piederošais ēkas divslīpju jumts ar visām tā konstrukcijām, nodarot materiālo kaitējumu 47 788 eiro apmērā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu