Ukrainas neatkarības dienas pikniks Vērmanes dārzā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

24. augusts ir Ukrainas neatkarības diena. Savukārt Krievijas sāktā pilna mēroga kara dēļ Latvijā jau vairāk nekā gadu patvērumu rod liels skaits Ukrainas civiliedzīvotāju, kuriem šis datums ir ārkārtīgi nozīmīgs. Latvijas iedzīvotāju atbalsts līdz šim ir bijis ļoti ievērojams. Šoreiz aicinām ikvienu sirsnīgā noskaņā kopīgi svinēt Ukrainai svarīgo dienu. Biedrības, kuras kopš kara sākuma darbojas ukraiņu palīdzības sniegšanai gan Latvijā, gan Ukrainā, “Common Ground” un “Tavi draugi”, 24.augustā aicina ikvienu doties uz Vērmanes dārzu, kur visas dienas garumā notiks vairāki pasākumi, savukārt “Common Ground” organizētais pikniks norisināsies parka vidū no pulksten 18.00 līdz 21.00.

Ukrainas atbalstam veltītais pikniks norisinājās jau pagājušajā gadā, pulcējot vairākus tūkstošus cilvēku. Piknika iniciators ir uzņēmējs Jevgenijs Čičvarkins, kurš kopš 2008. gada ir pametis dzimto Krieviju un kopš 2014. gada aktīvi sniedzis atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, karaspēkam un slimnīcām. Tostarp ir finansējis vairāk nekā 5 miljonus eiro vērtu medicīnas preču piegādi Ukrainai.

Uz pikniku aicinām gan Ukrainas cilvēkus Latvijā, gan arī Rīgas iedzīvotājus un viesus, lai sniegtu ne mazāk par finansiāli nozīmīgo - sociālo atbalstu un svētkos dalītos ar kopā būšanu. Jevgenijs Čičvarkins kopā ar draugiem un partneriem gatavos svētku cienastu. Tāpat, ja ir vēlme, aicinām ikvienu ņemt līdz arī savus piknika grozus.

Par Common Ground sociālās iniciatīvas centru

Uzreiz pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada 24.februārī tika izveidots sociālās iniciatīvas centrs Common Ground, lai sniegtu atbalstu tiem, kuri kara dēļ spiesti pamest savas mājas un meklēt patvērumu citviet. Izveidotais centrs ir kļuvis par integrācijas platformu, vietu atklātai komunikācijai, kā arī par saskarsmes punktu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan atbraucējiem. Kopš centra atvēršanas to ir apmeklējuši vairāk nekā 20 000 cilvēku. Ik nedēļas tiek nodrošināta pasākumu programma, kā arī nepieciešamības gadījumā tiek sniegta individuāla palīdzība. Visas aktivitātes un pakalpojumi tiek nodrošināti bez maksas, pateicoties ziedotāju atbalstam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu