VIDEO "Volkswagen" vadītājs Rumbulā uzspļauj noteikumiem un veic ļoti bīstamu apdzīšanu (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mikroblogošanas vietnē "X" (agrāk - "Twitter") ievietots video, kurā redzams, kā kāds "Volkswagen" autovadītājs veic ārkārtīgi pārgalvīgu un bīstamu apdzīšanas manevru.

Kadros redzams, ka video autors brauc aptuveni ar 60 km/h lielu ātrumu, kad pa pretējo braukšanas joslu viņam no aizmugures garām "aizlido" sudraba krāsas "Volkswagen".

Ja agresīvais autovadītājs apdzīšanu uzsāka vēl atļautā vietā, tad pēc tam video redzams, ka pārtrauktā līnija pārtop par nepārtraukto, kas aizliedz veikt šādu manevru.

Tiesa, tas nebija šķērslis, jo "Volkswagen" vadītājs nemaz neplānoja atgriezties savā braukšanas joslā. Viņš turpināja traukties lielā ātrumā arī brīdī, kad priekšā braucošais BMW veica kreiso pagriezienu, lai nogrieztos uz degvielas uzpildes staciju "Virši".

Tā vietā, lai ļautu BMW vadītājam veikt manevru, kas viņam būtu arī jādara, "Volkswagen" šoferis turpināja bīstamo apdzīšanas manevru, apdraudot BMW vadītāja drošību.

Tiesa, arī pēc BMW apdzīšanas "Volkswagen" vadītājs neatgriezās savā braukšanas joslā un to izdarīja tikai pēc tam, kad apdzina vēl vienu priekšā braucošo spēkratu.

Par apdzīšanu, šķērsojot nepārtraukto līniju, var saņemt sodu 55 eiro apmērā, kā arī divus soda punktus. Par traucējumu radīšanu apdzīšanas laikā saņem sodu no 55 līdz 85 eiro, kā arī divus soda punktus.

Savukārt par agresīvu braukšanu var piemērot sodu no 85 līdz 280 eiro, kā arī sešus soda punktus. Tāpat novērojams, ka "Volkswagen" vadītājs arī, visticamāk, pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu, taču to objektīvi nav iespējams novērtēt.

Portāls TVNET sazinājās arī ar Valsts policiju, lai skaidrotu, vai video ir nonācis likumsargu redzeslokā, kā arī precizētu video redzamos pārkāpumus. Informāciju papildināsim, līdzko saņemsim informāciju no likumsargiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu