Skolotāji Lietuvā rīkos brīdinājuma streiku (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lietuvā skolotāji 15.septembrī rīkos brīdinājuma streiku, un, ja netiks sasniegts vēlamais, streiks notiks 29.septembrī, otrdien paziņoja Lietuvas Izglītības darbinieku arodbiedrība (LŠDPS).

"Esam nolēmuši izsludināt brīdinājuma streiku 15.septembrī un 29.septembrī rīkot īstu streiku," paziņoja arodbiedrības vadītājs Andrjus Navicks, piebilstot, ka brīdinājuma streiks turpināsies divas stundas.

"Mēs nemēģinām kaitēt mācību procesam, tomēr mēs tikai vēlamies brīdināt valdību, un, ja nekas netiks darīts, mēs rīkosim īstu streiku, kas varētu turpināties pat mēnesi," viņš sacīja.

Lietuvas izglītības, zinātnes un sporta ministrs Gintauts Jakšts pirmdien, kad arodbiedrība paziņoja par plāniem streikot, teica, ka ciena LŠDPS lēmumu.

"Demokrātiskā valstī mēs cienām jebkuru likumīgu lēmumu. Un lai gan ir izvēlēts šāds dialoga ceļš, es jebkurā gadījumā vēlos runāt, un joprojām spēkā ir plāns nākamgad divreiz celt skolotāju algu - janvārī un septembrī -," viņš sacīja ziņu aģentūrai BNS.

LŠDPS streika prasības ietver gan skolēnu skaita samazināšanu klasēs, gan algu paaugstināšanu, gan pedagogu darba apstākļu uzlabošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu