Balkānu un Austrumeiropas valstu līderi pauduši atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Pirmdien neformālā samitā Atēnās vienpadsmit Balkānu un Austrumeiropas valstu līderi  parakstījuši kopīgu deklarāciju, kurā pauž atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei.

Parakstot deklarāciju Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska klātbūtnē, viņi pauda "nelokāmu atbalstu Ukrainas neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās".

Deklarāciju parakstīja Serbijas, Moldovas, Melnkalnes, Rumānijas, Kosovas, Bosnijas un Hercegovinas, Ziemeļmaķedonijas, Bulgārijas un Horvātijas un Grieķijas vadītāji, kā arī Ukraina. Samitā piedalījās arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena un Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Līderi arī pauda atbalstu un atzinību Ukrainas prezidenta nopietnajiem centieniem noteikt miera principus saskaņā ar ANO statūtiem.

Zelenskis apmeklēja Atēnas pēc vizītēm Zviedrijā, Nīderlandē un Dānijā.

Grieķija ir paziņojusi, ka tā palīdzēs apmācīt Ukrainas pilotus lidošanai ar ASV ražotajiem iznīcinātājiem F-16 un palīdzēs atjaunot Odesu.

Kijiva piektdien atzinīgi novērtēja ASV lēmumu ļaut Dānijai un Nīderlandei nodot Ukrainai F-16 iznīcinātājus, tiklīdz Ukrainas piloti būs apmācīti tos lietot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu