Rinkēvičs lēmumu pieņemšanas procesā vēlas redzēt tikai vēlētas un Saeimas ieceltas amatpersonas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Lēmumu pieņemšanā būtu jāpiedalās tikai vēlētām vai Saeimas ieceltām amatpersonām, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (JV).

Uz jautājumu, vai Aivars Lembergs un viņa ietekme ir augsts risks valsts drošībai un topošajai valdībai, Rinkēvičs norādīja, ka šādi tiešie riski vai apdraudējumi neesot tas, kas būtu pārrunāts Nacionālās drošības padomes sēdēs Rinkēviča prezidentūras sākumā vai tad, kad viņš ieņēma ārlietu ministra posteni.

Tomēr viens no pamatprincipiem, par ko iepriekš plaši runāts, ir tas, ka lēmumu pieņemšanā Saeimā, valdībā vai sadarbības sanāksmēs piedalās "tikai un vienīgi" vēlētas vai Saeimas ieceltas amatpersonas.

Šis uzstādījums attiecīgi būtu jāievēro arī topošajam premjerministram.

Tā kā pašreiz premjera amatam ir tikai "Jaunās vienotības" virzīts kandidāts, Rinkēvičs norādīja, ka tas attiecas gan uz viņu, gan arī uz pārējiem valdības partneriem arī tad, ja koalīcijā atradīsies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

"Partijas viena uz otru skatīsies diezgan pastiprināti, to darīs arī opozīcija," sacīja prezidents, norādot uz to, ka ietekmēšanas no ārpuses iespējamība tiks novērsta.

Jau vēstīts, ka JV pārstāvis Krišjānis Kariņš 17.augustā Valsts prezidentam iesniedza dokumentu par valdības demisiju.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.

Partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un "Latvija pirmajā vietā" - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu