Putins videotranslācijā uzrunā BRICS samita dalībniekus, nepiemin Prigožina lidmašīnas katastrofu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas diktators Vladimirs Putins
Krievijas diktators Vladimirs Putins Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien, 24. augustā, īsā videotranslācijā uzrunājis BRICS samita dalībniekus. Jevgeņija Prigožina lidmašīnas katastrofa uzrunā netika pieminēta, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Kā norāda BBC, Putins pateicies Dienvidāfrikas prezidentam Sirilam Ramafosam par BRICS samita rīkošanu un grupējuma paplašināšanu, taču Jevgeņija Prigožina lidmašīnas avārija videotranslācijā netika pieminēta.

TVNET jau vēstīja, ka Johannesburgā, Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) notiek 15. BRICS samits, kurā trīs dienu garumā tiekas Ķīnas, Krievijas, Indijas, Brazīlijas, DĀR kā arī daudzu citu jaunietekmes valstu līderi, lai apspriestu lielo attīstības valstu prioritātes gan ekonomikas, gan citu nozaru politikā.

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi orderi Krievijas diktatora Vladimira Putina aizturēšanai saistībā ar tūkstošiem bērnu izvešanu no okupētajām Ukrainas teritorijām uz Krieviju. Tā kā DĀR ir SKT dalībvalsts, tai vajadzētu Putinu aizturēt, ja viņš ierastos valstī.

"Pēc abpusējas vienošanās Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins neapmeklēs samitu, bet Krievijas Federāciju pārstāvēs ārlietu ministrs [Sergejs] Lavrovs," jau jūlijā paziņojumā norādīja DĀR prezidenta Sirila Ramafosas preses sekretārs Vinsents Magvenja.

BRICS samits Johannesburgā notiek no 22. līdz 24. augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu