Piektdien Latvijā viesosies Japānas parlamenta delegācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Piektdien Latvijā viesosies Japānas parlamenta delegācija parlamenta augšpalātas viceprezidenta Hirojuki Nagahamas vadībā.

Šodien plkst.14.30 ar Japānas parlamenta Augšpalātas viceprezidentu tiksies Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Arī aizsardzības ministre Ināra Mūrniece uzņems Japānas parlamenta delegāciju, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija. Amatpersonas diskutēs par Latvijas un Japānas divpusējo sadarbību, starptautiskajām drošības aktualitātēm, kā arī atbalsta sniegšanu Ukrainai.

Japāna ir sniegusi nozīmīgu atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas iebrucējiem, piegādājot aizsardzības ekipējumu un pārtiku, kā arī sniedzot humanitāro palīdzību un apņemoties investēt Ukrainas atjaunošanā.

Latvija un Japāna pastāvīgi uztur dialogu drošības politikas jomā. Japānas klātbūtne nesenajā NATO Viļņas samitā šogad apliecināja tās kopīgu redzējumu ar NATO par starptautisko drošību, abām pusēm vienojoties par sadarbības paplašināšanu arī tādās sfērās kā kiberdrošība.

Tāpat Japāna bija viena no pirmajām valstīm, kas 1919.gadā atzina tikko neatkarību ieguvušo Latviju. Japāna Latviju atzina "de facto" 1919.gada 10.janvārī, un "de iure" - 1921.gada 26.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu