Foto Brīvdabas muzejā notiks mūsdienu amatniecības tirgus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus
Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 2. un 3. septembrī no plkst.9 līdz plkst.17 norisināsies "Mūsdienu amatniecības tirgus 2023", informēja muzejā.

Tirgus apmeklētājiem būs iespēja iepazīt jaunākās tendences Latvijas amatniecībā un iegādāties no dabīgiem materiāliem veidotus sadzīves priekšmetus, rotas un apģērbu, kā arī mājražotāju pārtikas produktus. Paralēli tirgum būs interesanta kultūras programma, kā arī īpaša izrāde un radošās darbnīcas bērniem.

Uz tirgu ir pieteikušies vairāk nekā 350 amatnieki un pārtikas mājražotāji, tas būs otrs lielākais tirgus pēc Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus, kas tradicionāli notiek jūnija sākumā.

Paralēli tirgus norisei muzeja Ezera pļavā uz skatuves 2.septembrī notiks Edgara Lipora monizrāde bērniem "Koklītes ceļojums", turpat pieaugušajiem būs tirgus stāsti un dziesmas kopā ar aktieriem Imantu Stradu un Elīnu Vāni, bet 3.septembrī tur uzstāsies Koklētājs Kārlis Rudra Jirgens, folkloras kopa "Laiksne" un mūziķis Juris Kaukulis. Lībiešu sētā abas dienas norisināsies radošas darbnīcas bērniem un māla darbnīca keramiķa Mārtiņa Kabuča vadībā.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no senākajiem un plašākajiem brīvdabas muzejiem Eiropā. Tā platība ir 87 hektāri un tajā izvietotas 114 senceltnes no visiem Latvijas novadiem.

Foto: Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pirmsjāņu laiku ieskandina “Novadu dienas”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu