Aptauja: Kādi satiksmes drošības pārkāpumi visbiežāk novēroti, vecākiem vedot bērnus ar auto uz skolu?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Auto dīlera "Moller Auto" veiktās aptaujas dati liecina, ka, vecākiem vedot bērnus ar automašīnu uz skolu, iedzīvotāji visbiežāk novērojuši tādus satiksmes drošības pārkāpumus kā bērnu izlaišanu no automašīnas vietās, kur nav atļauts apstāties vai stāvēt. Kā otru biežāk novēroto pārkāpumu respondenti norādījuši to, ka, bērns nav sēdējis autosēdeklītī. Tikmēr Izīda Gerkena, "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā, stāsta: lai gan šobrīd jaunu un mazlietotu auto vidū aizvien populāri dažādi ģimenes auto modeļi, kas aprīkoti ar autonomās vadības sistēmām, tā palīdzot autovadītājam droši vadīt spēkratu, satiksmes drošības fundaments ir ceļu satiksmes noteikumu ievērošana.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, ģimeņu ikdiena būs pakārtota arī bērnu nogādāšanai uz skolu vai atvešanai no tās. Diemžēl nereti tas notiek steigā, piemirstot par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un savu bērnu drošību uz ceļa, vedot viņus uz skolu vai no tās.

Kopumā aptaujātie norādījuši, ka viņu visbiežāk (48%) novērotais ceļu satiksmes drošības pārkāpums, ko ģimenes, vecāki pieļāvuši, vedot bērnus ar auto uz skolu, ir bērnu izlaišana no automašīnas vietās, kur nav atļauts apstāties vai stāvēt. Tikmēr kā otru biežāk (46%) novēroto pārkāpumu iedzīvotāji atzīmējuši to, ka, braucot uz vai no skolas, bērns automašīnā nav sēdējis autosēdeklītī. Savukārt trešais (40%) biežāk novērotais pārkāpums respondentu vidū ir bērnu nepiesprādzēšana automašīnā. Ceturtais (36%) biežāk novērotais pārkāpums ir tas, kas vecāki nav sekojuši līdzi, kā bērni, izkāpjot no automašīnas, šķērso ielu.

Turpina Izīda Gerkena, "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā: "Ja paraugāmies uz ģimeņu ikdienas "loģistiku", vedot bērnus uz izglītības iestādēm, dažādiem pulciņiem u.tml., aizvien dominē personīgās automašīnas izmantošana. To, ka ģimenes auto joprojām ir ļoti pieprasīti, redzam arī "Moller Auto" datos, proti, šī gada pirmajos 7 mēnešos pārdoti teju 600 jauni auto, kas klasificējas kā ģimenes auto. Turklāt apmēram tikpat daudz pārdotas arī mazlietotas ģimenes automašīnas. Iegādājoties jaunu vai mazlietotu automašīnu, viens no pircēju pamatuzstādījumiem ir arī dažādu autonomas braukšanas risinājumu iekļaušana komplektācijā. Piemēram, sistēmas, kas palīdz fiksēt citu satiksmes dalībnieku atrašanos tā dēvētajā aklajā zonā, spēj pašrocīgi strauji bremzēt avārijas situācijā, nodrošina autonomu auto iebraukšanu stāvvietā u.tml. Tajā pašā laikā, īpaši šobrīd, kad ielas sāks piepildīt skolēni, nevar aizmirst, ka, neatkarīgi no automašīnas modeļa un tās aprīkojuma, drošība uz ceļiem sākas ar noteikumu ievērošanu, toleranci vienam pret otru un izkoptām auto vadīšanas prasmēm."

Viņa papildina, ka ģimenes auto joprojām ir vieni no kopumā pieprasītākajiem auto modeļiem Latvijā, un jauni pirktākie šī segmenta auto no šī gada janvāra līdz jūlijam bijuši "Audi Q7", "Audi Q5", "Audi A6", "Audi A4", "Volkswagen Tiguan", "Volkswagen Multivan", "Volkswagen Passat" un "Volkswagen Touareg". Savukārt mazlietoto auto segmentā tie bijuši "Volkswagen Passat", "Volkswagen Tiguan", "Volkswagen Touareg", "Volkswagen Multivan", "Volkswagen Touran", "Volkswagen Sharan", "Audi A4", "Audi A6", "Audi Q5", "Audi Q7", BMW "5 Series", "Nissan Qashqai" un "Opel Crossland X".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu