Video Emocionāli! Daļa vētrā cietušo stārķu paceļas spārnos un atgriežas savvaļā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Stārķis.
Stārķis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušas vairāk nekā trīs nedēļas, kopš augusta sākumā daudzus pārsteidza postoša krusa. Pēc tās biedrībā "Drauga spārns" nonāca stārķi, kuri krusā guva traumas. No 30 stārķiem, kuri nonāca "Drauga spārnā", pirmie četri viesmīlīgās biedrības telpas varēja pamest jau pagājušajā nedēļā, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Degpunktā".

Tā kā dakteri pirmdien vēl triju stārķu veselības stāvokli atzina par labu, putni otrdien varēja atgriezties savās dabiskajās mājās.

"Pirmajā dienā viņi visi gulēja zemē, neviens nestāvēja kājās. Viņiem bija šoks," norāda biedrības "Drauga spārns" pārstāvis Aleksandrs Siņevolnovs.

Lai palaišana brīvībā noritētu veiksmīgi, biedrības pārstāvji visus trīs veselos stārķus bija ievietojuši atsevišķā nožogojumā. Pirms palaišanas biedrības pārstāvis katru no stārķiem noķēra, lai noņemtu atpazīšanas gredzenu.

"Tas bija kaut kas tāds, ko mēs 13 gadu laikā nebijām redzējuši," saka biedrības "Drauga spārns" dibinātāja Anete Asare Siņevolnova.

Šie pēc biedrības aplēsēm būs pēdējie trīs stārķi, kuri šogad tiks palaisti brīvībā. Tā kā viss notikušais ir emocionāli smags un vēl nebijis, biedrības dibinātāja nespēj valdīt asaras un vēlas teikt visiem lielu paldies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu