Notiks KNAB diskusija par krāpšanu un korupciju sabiedrībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Trešdien, 30. augustā plkst. 12 Eiropas Savienības mājā notiks Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) diskusija "Krāpšana attiecībās un korupcija sabiedrībā - sakritība vai loģisks turpinājums?".

Tajā dažādu jomu eksperti diskutēs, vai pastāv saistība starp negodprātību privātajā dzīvē un pielaidīgumu pret korupciju valstī, apskatot korupcijas tolerances negatīvo ietekmi gan personiskā, gan sociālā līmenī.

Diskusijā piedalīsies KNAB pārstāve Inta Nolle, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Andris Bite, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis, domnīcas "Providus" pārstāviValts Kalniņš, klīniskā psiholoģe Kristīne Balode un sabiedrības pārstāvis Jānis Bērziņš.

Pasākuma moderators - radio personība un pasākumu vadītāja Sanda Dejus.

2019.gada decembra "Eirobarometra" aptaujas dati par korupcijas uztveri liecina: 84% respondentu uzskata, ka korupcija Latvijā ir izplatīta, 71% respondentu piekrīt apgalvojumam, ka vietējās un reģionālajās institūcijās pastāv korupcija, 74% - ka valsts iestādēs pastāv korupcija.

Savukārt KNAB 2021. un 2022.gadā veikto sabiedriskās domas aptauju rezultāti atklāj, ka iedzīvotāju vidū kopumā samazinās gatavība dot kukuli valsts amatpersonām, bet vienlaikus atklājas negatīva tendence uzņēmēju vidū - palielinās to uzņēmēju skaits, kas būtu gatavi dot valsts amatpersonai kukuli. Šādas rīcības iespējamību atzina attiecīgi 21% un 31% uzņēmēju.

Pasākuma tiešraidi varēs vērot KNAB "Facebook" kontā un portālā "Delfi.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu