Uz laiku slēgta Šlīteres dabas taka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Uz laiku apmeklētājiem slēgta Šlīteres dabas taka, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) komunikācijas speciāliste Ilze Reinika.

Slīteres Nacionālajā parkā Šlīteres dabas takas koka laipa 122 metru garumā ir sliktā stāvoklī. Iekams tā tiek atjaunota, DAP uz laiku šo taku līdzās Šlīteres bākai slēdz.

DAP aicina apmeklējumam izraudzīties citas Slīteres Nacionālā parka dabas takas, piemēram, pie bākas esošo Šlīteres Kukaiņu taku ar spēļu un informatīviem elementiem labākai kukaiņu pasaules iepazīšanai.

Šlīteres dabas taka ir 1,2 kilometrus gara. Tā atrodas Slīteres Nacionālā parka vecākajā daļā, kas tiek aizsargāta jau kopš 1923.gada. Šeit redzami veci, dabiski platlapju (lapkoku) un egļu meži ar lielu dimensiju kokiem un kritalām. Taka šķērso arī kaļķainu zāļu purvu un pārmitru avoksnāju. Dabisks mežs un purvs ir dzīvesvieta daudzām retām, izzūdošām augu un dzīvnieku sugām, arī tādām kukaiņu un sūnu sugām, kuras līdz šim nekur citur Latvijā nav atrastas. Takas malā aug arī parastā īve, Latvijas Sarkanajā grāmatā ierakstīts aizsargājams skuju koks.

Līdzko taka atkal būs apmeklētājiem pieejama, DAP informēs medijus un sabiedrību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu