Latvijā parādījies jauns telefonkrāpšanas veids (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts policija informē, ka pēdējās nedēļas laikā saņemti vairāki iesniegumi par jaunu krāpšanas veidu. Iedzīvotāji saņem īsziņas no nepazīstamiem numuriem, kur rakstītājs uzdodas par īsziņas saņēmēja bērnu un lūdz pārskaitīt naudu telefona remontam.

Prasītās summas ir dažādas, kopumā nedēļas laikā no iedzīvotājiem izkrāpti aptuveni 20 000 eiro. 

Iedzīvotājs saņem īsziņu it kā no sava bērna ar tekstu “Čau, mammu! Man pilnīgi salūza telefons.. Šis būs man jaunais nr., saglabā un uzraksti man WhatsApp lūdzu.” Sarakste turpinās saziņas lietotnē WhatsApp, krāpnieki raksta latviešu valodā. Vienā gadījumā krāpnieks, uzdodoties par cietušās dēlu, saraksti turpina, sakot, ka telefons nokritis zemē un sašķīdis un, ņemot vērā, ka telefonā glabājas svarīga informācija, nepieciešams remonts, lūdzot pārskaitīt naudu. Visā valstī iedzīvotājiem izkrāptas dažādas summas – no 1200 līdz pat 6650 eiro. Valsts policijā par notikušo sākti kriminālprocesi.

Valsts policijas amatpersonas aicina iedzīvotājus pārliecināties par informācijas patiesumu! Vairākos gadījumos krāpšanas nav notikušas, jo iedzīvotāji pārbaudījuši, ka ar bērna telefonu viss ir kartībā, ko arī aicinām darīt citiem – sazvanīt bērnu, pirms veicat jebkādas citas darbības.

Gadījumā, ja ir izkrāpta nauda, aicinām pēc iespējas ātrāk par to ziņot bankai un pēc tam vērsties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu