Noskaidroti populārākie sākumskolas vecuma zēnu un meiteņu vārdi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziedu tirdzniecība Zinību dienas rītā Rīgas Centrāltirgū.
Ziedu tirdzniecība Zinību dienas rītā Rīgas Centrāltirgū. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā populārākie sākumskolas vecuma zēnu vārdi ir Roberts, Gustavs un Markuss, bet meiteņu - Sofija, Emīlija un Marta, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati.

Pirmajā desmitniekā ir iekļuvuši arī zēni ar vārdiem Ralfs, Kārlis, Emīls, Artjoms, Aleksandrs, Daniels un Artūrs. Meitenēm vārdu popularitātes topu turpina vārdi Alise, Anna, Viktorija, Elizabete, Paula, Elza un Katrīna.

Rīgā vecāki sākumskolas vecuma zēniem visbiežāk devuši vārdus Roberts, Aleksandrs, Artjoms, Gustavs, Kārlis, Marks, Maksims, Ernests, Artūrs un Markuss. Savukārt meiteņu vārtu topa līdere ir Sofija, kam seko Anna, Emīlija, Marta, Alise, Viktorija, Elizabete, Marija, Anastasija un Paula.

Pierīgā sākumskolas klasēs visbiežāk ir sastopami zēni ar vārdu Gustavs, Roberts, Ralfs, Kārlis, Jēkabs, Markuss, Ernests, Olivers, Emīls un Marks. Savukārt meitenes visbiežāk sauc Emīlija, Marta, Sofija, Alise, Anna, Paula, Elza, Elizabete, Estere un Katrīna.

Vidzemē jaunāko klašu skolēnus visbiežāk sauc Roberts, Jānis, Markuss, Gustavs, Emīls, Kārlis, Ralfs, Kristers, Artūrs un Adrians. Meitenēm populārākie vārdi šajā vecumposmā ir Marta, Emīlija, Alise, Paula, Keita, Dārta, Evelīna, Estere, Elza un Elizabete.

Kurzemē jaunāko klašu zēniem vecāki visbiežāk devuši vārdus Roberts, Ralfs, Kārlis, Gustavs, Adrians, Emīls, Markuss, Olivers, Valters un Ernests. Jaunākajām kurzemniecēm populārākie vārdi ir Emīlija, Marta, Sofija, Alise, Anna, Paula, Elza, Elizabete, Gabriela un Keita.

Zemgales skolu klasēs visvairāk mācās zēni, kurus sauc Roberts, Markuss, Gustavs, Adrians, Ralfs, Artūrs, Emīls, Kārlis, Jānis un Daniels. Savukārt meiteņu topa līdere ir Alise, kurai seko Marta, Sofija, Emīlija, Paula, Evelīna, Viktorija, Nikola, Keita un Katrīna.

Savukārt Latgalē zēnu topa līderis sākumskolas klasēs ir Artjoms, viņam seko Maksims, Daniels, Aleksandrs, Jegors, Nikita, Timurs, Kirils, Iļja un Markuss. Savukārt meiteņu vārdu topa līdere Latgalē ir Sofija, kam seko Viktorija, Anastasija, Alise, Milana, Ksenija, Darja, Anna, Arina un Evelīna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu