Pēc ceturtdienas negaisa lielākie postījumi atklāti Rēzeknes novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pēc ceturtdienas negaisa lielākie postījumi konstatēti Rēzeknes novadā
Pēc ceturtdienas negaisa lielākie postījumi konstatēti Rēzeknes novadā Foto: Rēzeknes novada pašvaldība/Sociālā platforma "Facebook"

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) mežos pēc negaisa, kas plosījās naktī no 31.augusta uz 1.septembri, lielākie postījumi konstatēti Rēzeknes novadā, informē LVM pārstāvji.

Uzņēmumā stāstīja, ka LVM Ziemeļlatgales reģionā pēdējā vētra visvairāk skāra Rušona meža masīvu - postījumu apmērs vienlaidu platībā varētu būt apmēram 10 hektāru. Tāpat plānotas sanitārās izlases cirtes ar mazāku bojājumu intensitāti aptuveni 12 hektāru platībā.

Tikmēr LVM Dienvidlatgales reģionā ceturtdienas vētra nav nodarījusi postījumus, bet ir postījumi no trešdienas, 30.augusta, vētras - galvenokārt izlases cirtēs visā reģiona teritorijā.

LVM pārstāvji norādīja, ka vairāk skarti meži Augšdaugavas novada teritorijā, bet postījumi vēl tiek apzināti un šobrīd kopējās prognozes augusta vēja postījumiem ir aptuveni 23 000 kubikmetru koksnes. Teritorija patlaban tiek apsekota ar dronu palīdzību.

Līdzīga rakstura postījumi ir arī Žīguru meža iecirknī, kur pašlaik postījumu apmērs tiek apzināts, piebilda uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā uzsvēra, ka, likvidējot vētras radītos postījumus, LVM galvenais uzdevums ir attīrīt ceļus no gāztajiem kokiem, precīzi apzināt postījumus un operatīvi organizēt gāzto un lauzto koku novākšanu.

Jau ziņots, ka šonedēļ negaiss naktī no trešdienas uz ceturtdienu nodarījis būtiskus postījumus LVM arī Gulbenes novadā - kopumā bojāti 18 000 kubikmetru koksnes.

LVM apgrozījums pērn bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija. LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu