Vien dažas minūtes pēc atbrīvošanas no cietuma Krievijā atkārtoti apcietina matemātiķi Miftahovu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietuma restes. Attēls ilustratīvs.
Cietuma restes. Attēls ilustratīvs. Foto: Inked Pixels/Shutterstock

Krievijas varasiestādes pirmdien, pamatojoties uz apsūdzībām terorismā, pirmdien aizturējušas matemātiķi Azatu Miftahovu, kurš tikko bija atbrīvots no cietuma, kur izcieta sodu par šķietamu uzbrukumu valdošās partijas "Jedinaja Rosija" birojam.

Krievu mediji ziņo, ka 30 gadus vecais Miftahovs ticis aizturēts tikai dažas minūtes pēc atbrīvošanas.

Saskaņā ar viņa advokātes Svetlanas Sidorkinas teikto viņš apsūdzēts par "terorisma attaisnošanu".

2019. gadā Miftahovs tika apsūdzēts par uzbrukumu "Jedinaja Rosija" (Vienotā Krievija) birojam Maskavā, taču viņš savu vainu noliedza.

Tobrīd Miftahovs studēja matemātiku doktorantūrā un pauda anarhistiskus uzskatus. Viņš apgalvoja, ka apcietinājuma laikā ticis spīdzināts.

2021.gadā Maskavas tiesa viņu notiesāja par huligānismu un piesprieda sešu gadu cietumsodu.

Cilvēktiesību aizstāvji Miftahova notiesāšanu atzinuši par acīmredzami netaisnu, un tagad Vladimira Purina diktatoriskā režīma jau likvidētā organizācija "Memoriāls" viņu uzskata par politieslodzīto.

Kā ziņo režīma propagandas rupors TASS, jaunās apsūdzības balstītas uz Miftahova sarunām ar citiem ieslodzītajiem, kurās viņš paudis atbalstu 2018.gadā notikušajam uzbrukumam Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) Arhangeļskas nodaļai, kura laikā tika nogalināti trīs čekistu pēcteči.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu