Pavaicā TVNET žurnālistam Vecrīgas bruģis ir pilns ar stikla lauskām. Kurš par to ir atbildīgs?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET lasītājs

TVNET lasītājs, kurš vēlas saglabāt anonimitāti, ikdienā pārvietojas ar velosipēdu, un viņa ikdienas maršruts ved cauri Vecrīgai, precīzāk, pa Audēju un Grēcinieku ielu. Kā novērojis lasītājs, ielu bruģa spraugas bieži ir pilnas ar stikla lauskām. Rubrikā "Pavaicā TVNET žurnālistam" skaidrojam, kurš ir atbildīgs par Vecrīgas bruģa uzkopšanu.

Kā vēstulē redakcijai norāda lasītājs, braucot ar divriteni, jābūt ļoti uzmanīgam, lai netrāpītu bruģa starpās esošajās lauskās un nepārdurtu riepas. "Negribas pat iedomāties, kas būtu, ja uz šīm lauskām pakristu mazs bērns. (..) Kas rūpējas par Vecrīgas ielu – Audēju un Grēcinieku ielas tīrību?" raksta lasītājs. 

TVNET Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Lelde Rudzinska: "Rīgas domes Satiksmes departaments, kurš atbild par ielu braucamo daļu uzturēšanu Vecrīgā, norāda, ka minētā problēma ir apzināta un tiek risināta. Departaments skaidro, ka, veicot mehanizēto tīrīšanu ar vakuuma iekārtām, ne visās vietās no vēsturiskā bruģa ir iespējams savākt stikla lauskas. Ja kādā ielā ir sakrājies daudz šāda veida gružu, uzturētāji veic bruģa tīrīšanu manuāli. Šāds darbu veids gan izmaksā vairāk nekā mehanizētā tīrīšana, bet šobrīd ir vienīgais risinājums, lai nodrošinātu kvalitatīvu darbu izpildi Vecrīgā. Ikdienas uzturēšanas darbus Vecrīgā veic SIA "Pilsētas eko serviss".

Rudzinska arī norāda, ka Vecrīgā, tāpat kā citur pilsētā, ietves kopšana, tai skaitā atkritumu savākšana, jānodrošina tās ēkas vai teritorijas saimniekam, kurai ietve piegulst.

"Pašvaldība ziemā nodrošina sniega tīrīšanu un pretslīdes materiāla kaisīšanu, bet pārējā laikā ietvju kopšana arī Vecrīgā ir namu un teritoriju saimnieku atbildība," tā Rudzinska.

Aicinām arī citus lasītājus iesūtīt savus jautājumus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu