Ukrainas parlaments apstiprina Rezņikova atcelšanu no aizsardzības ministra amata

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas parlaments otrdien oficiāli apstiprinājis aizsardzības ministra Oleksija Rezņikova atcelšanu no amata, par ko nedēļas nogalē paziņoja prezidents Volodimirs Zelenskis.

Kā jau tika sagaidīts, Rezņikova atcelšana tika atbalstīta ar lielu balsu vairākumu.

Rezņikovs aizsardzības ministra amatā atradās kopš 2021.gada novembra, un nopelni par milzīgajām ieroču piegādēm, ko Ukraina saņēmusi no Rietumiem pēc atkārtotā Krievijas iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī, daļēji tiek pierakstīti viņa sarunu vešanas prasmei.

Tomēr Zelenskis, svētdienas vakarā paziņojot par Rezņikova atcelšanu, izteicās, ka Aizsardzības ministrijas darbā nepieciešamas "jaunas pieejas".

Skandāli, kas saistīti ar militārajiem iepirkumiem un kukuļņemšanu kara komisariātos, domājams, veicinājuši viņa atcelšanu no amata, lai gan pats Rezņikovs noliedzis jebkādus pārkāpumus no viņa puses.

Par Rezņokova pēcteci prezidents izvirzījis pašreizējo Valsts īpašumu fonda vadītāju Rustemu Umerovu, paužot cerību, ka parlaments atbalstīs šo kandidatūru.

Parlaments otrdien jau nobalsoja par Umerova atbrīvošanu no līdzšinējā amata, un sagaidāms, ka par viņa iecelšanu jaunajā amatā deputāti balsos trešdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu