JV, ZZS un "Progresīvie" turpinās sarunas par valdības veidošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

"Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie" šodien turpinās darbu pie valdības veidošanas.

Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) pārstāve Ilze Čikule informēja, ka topošās koalīcijas partiju tikšanās paredzēta Ministru kabineta bibliotēkā no plkst.12 un provizoriski varētu ilgt vairāk par pusotru stundu.

Kā ziņots, topošā koalīcija Latviju vēlas redzēt kā latvisku, labklājīgu un iekļaujošu Eiropas valsti, iepriekš pauda Siliņa.

Viņa pastāstīja, ka jaunajai valdībai būs jāstrādā arī pie klimata tehnoloģiju, digitālo pārmaiņu ieviešanas. Topošā koalīcija arī strādās, lai uzlabotu pieejamību veselības aprūpei, izglītības saturu, lai atrisinātu cilvēktiesību, ģimeņu jautājumus, lai arī jaunieši justos piederīgi Latvijai, norādīja politiķe.

Pirmdienas sarunā tika panākta vienošanās par koalīcijas līguma projekta principiem, tāpat tika sākts apspriests arī valdības deklarāciju, ko paredzēts veidot pēc iespējas kompaktāku, pastāstīja Siliņa.

Potenciālās jaunās koalīcijas pārstāvji pirmdien izrunājuši, kādā veidā tiks strādāts, kādi būs tie kopīgie principi un vērtības, pēc kuriem partneri vadīsies, pauda premjera amata kandidāte.

Koalīcijas līgumu paredzēts veidot līdzīgu iepriekšējo valdību sadarbības dokumentam, tajā skaitā norādot, ka par kādu izmaiņu Satversmē virzīšanu var lemt tikai pēc visu trīs partneru kopīgas vienošanās.

Jau vēstīts, ka JV, ZZS un "Progresīvie" Siliņas vadībā sākuši strādāt pie jaunās valdības deklarācijas, koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim, veidošanas.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis.

Kā ziņots, piektdien līdz ar "Apvienotā saraksta" paziņojumu par nepievienošanos, viņuprāt, "Lemberga valdībai", tapa skaidrs, ka valdību turpinās veidot trīs politiskie spēki - JV, ZZS un "Progresīvie".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu