Lielbritānijā "Vagner" pasludinās par teroristu grupējumu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānija aizliegs Krievijas algotņu grupējumu "Vagner" kā teroristu organizāciju, otrdien ziņoja mediji, citējot iekšlietu ministri Sjūelu Breivermenu.

Lielbritānija padarīs "Vagner" par aizliegtu organizāciju atbilstoši pretterorisma likumiem, piešķirot tai tādu pašu statusu kā džihādistu grupējumam "Islāma valsts" un "Al Qaeda", ziņoja laikraksts "Daily Mail".

""Vagner" ir vardarbīga un postoša organizācija, kas darbojusies kā Vladimira Putina Krievijas militārs rīks ārvalstīs," sacīja Breivermena.

"Kamēr Putina režīms lemj, ko darīt ar tā radīto briesmoni, "Vagner" tālākas destabilizējošas darbības tikai turpina kalpot Kremļa politiskajiem mērķiem."

Saskaņā ar 2000.gada Terorisma likumu iekšlietu ministram ir pilnvara aizliegt organizāciju, ja viņš uzskata, ka tā ir iesaistīta terorismā. Rīkojums par grupējuma aizliegšanu padara tā atbalstīšanu par kriminālnoziegumu.

"Viņi ir teroristi, pavisam vienkārši - un šis aizlieguma rīkojums to skaidri parāda," sacīja iekšlietu ministre. ""Vagner" ir bijis iesaistīts laupīšanā, spīdzināšanā un barbariskās slepkavībās," viņa piebilda.

Breivermena sacīja, ka šī grupējuma operācijas Ukrainā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā "ir draudi globālajai drošībai". "Tāpēc mēs aizliedzam šo teroristu organizāciju un turpinām palīdzēt Ukrainai, kā vien spējam, tās cīņā pret Krieviju."

Lielbritānija jūlijā paziņoja par sankciju noteikšanu 13 fiziskām un juridiskām personām, kas bija saistītas ar "Vagner" Āfrikā, apsūdzot šo grupējumu Āfrikā izdarītās slepkavībās, spīdzināšanās un citos noziegumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu