Pavaicā TVNET žurnālistam "Sajūta kā viduslaikos!" Ielu apgaismojums Augšdaugavas novadā nav atjaunots kopš krīzes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

TVNET lasītājs, kurš vēlas saglabāt savu anonimitāti, vērsies pie mums ar lūgumu noskaidrot, kad Augšdaugavas novadā plānots atjaunot ielu apgaismojumu pēc pulksten 23:00. 

Vēstulē redakcijai lasītājs norāda, ka pagājušajā gadā, energokrīzes laikā, Augšdaugavas novadā un dažos citos Latgales novados ieviesa praksi ciematos un mazpilsētās pulksten 23:00 izslēgt ielu apgaismojumu.

"Krīze ir beigusies, un, kamēr lielākā daļa novadu Latvijā atgriezās 21. gadsimtā, Augšdaugavas, Dagdas un citos novados iedzīvotāji joprojām spiesti dzīvot kā tumšajos viduslaikos. Tas rada ne tikai diskomfortu, bet arī nedrošu vidi. Šis lēmums nav iedzīvotāju interesēs. Ko mēs varētu darīt, lai atgūtu šo zaudēto pat ne ekstru, bet pamatvajadzības pēc drošības apmierināšanu? Kur paliek mana nodokļu maksātāja nauda Augšdaugavas novadā, ja pat ielu apgaismojumu pašvaldība nevar nodrošināt?" vēstulē norāda lasītājs.

TVNET vērsās Augšdaugavas novadā, lūdzot komentāru.

Kā skaidroja Augšdaugavas novada tehniskais direktors Valērijs Ļaksa, pašreiz novads dzīvo ievērojamā finanšu ekonomijas režīmā.

“Šajā gadā Augšdaugavas novada teritoriju ir nopietni skārušas divas dabas stihijas - pavasara plūdi un 7. augusta vētra ar krusu. Tika izskaloti pašvaldības ceļi, bojātas ēkas, kā arī bojātas fizisku personu dzīvojamās mājas. To visu vajag atjaunot ar pašvaldības līdzfinansējumu.

Tāpēc pašreiz novads dzīvo ievērojamā finanšu ekonomijas režīmā. Šis dabas stihijas skar ne tikai 2023. gada budžetu, bet arī atsauksies uz 2024. gada budžeta sastādīšanu.

Šī iemesla pēc Augšdaugavas novads nav plānojis veikt izmaiņas ielu apgaismojuma režīma maiņai, proti veikt ielu apgaismojumu visu tumšo diennakts laiku.

Protams, sastādot 2024. gada budžetu, iedzīvotāju vēlmes tiks ņemtas vērā, taču līdz tam vēl tāls ceļš ejams.”

Aicinām arī citus lasītājus iesūtīt jūs interesējošos jautājumus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu