VIDEO Padziļināta elegance. Testē jauno "Mercedes-Benz GLC" kupeju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunākā modeļa "Mercedes-Benz GLC Coupe" ir lielāka, viedāka un, mūsuprāt, arī izskatīgāka par iepriekšējo. "Coupe" virsbūvē sevišķi saskatāma ne tikai izmēru, bet arī stājas izaugsme. Lai to panāktu, "Mercedes" izmantojis dažādus diskrētus trikus.

Dziļi zilā krāsa saucas "Nautic Blue" un "GLC Coupe" piestāv tikpat labi kā tradicionāli izvēlētā melnā vai baltā. Palūkosimies, kā iekārtots "GLC Coupe" bagāžas nodalījums. Palielināt bagāžas telpu un samazināt iekraušanas augstumu var no bagāžnieka.

Pēc tam laiks ķerties pie pamatēdiena, proti, izpētīt, kādas ir sajūtas pie jaunā "GLC" stūres. Pretēji gaidītajam, šim "GLC" nav tradicionāli melns salons, bet gan gaiša āda, īpaši regulējami galvas balsti.

Arī tā salona daļa, kas nav apvilkta ar ādu, neliek vilties - viduskonsoles apdare maskē pirkstu nospiedumus, bet panelī iestrādātas īsta metāla stīdziņas. Informācijas sistēma sastāv no diviem nesavienotiem ekrāniem, un "GLC Coupe" ir arī "off road" funkcija.

Arī tā sauktā caurspīdīgā motorpārsega funkcija ir jaunums šajā "Mercedes" modelī. Bet pašā vidū atrodas liels, vertikāls ekrāns ar parocīgu tiešās piekļuves rīkjoslu apakšā.

Negaidīta ekstra ir piestūrējoši aizmugurējie riteņi. Visi jaunā "GLC Coupe" dzinēji ar četrcilindru turbomotori ar vieglā hibrīda piešprici. Šis darbojas ar benzīnu un attīsta 204 ZS. Un "Coupe" kā allaž vadās mazliet draiskāk par bāzes "GLC".

Grūti pateikt, vai tas saistīts ar citādu izsvarojumu, labāku aerodinamiku vai vienkārši iedomām, bet kupeja tomēr ir citāda nekā tehniski absolūti identisks "GLC" krosovers. Skaidrs, ka "AMG" pakotne ar lielākiem diskiem, jaudīgākām priekšējām bremzēm un sporta piekari ar pneimostatņiem arī dara savu. Taču "4Matic" pilnpiedziņa un deviņu ātrumu "automāts" šim mersedesam vienmēr būs "standartā".

Automašīnas sākuma cena ar šādu dzinēju ir 58 225 eiro, kamēr testa automašīna maksā 79 924 eiro.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu