FOTO Krievija uz saviem iznīcinātājiem krauj mašīnas riepas. Iespējams, baidās no dronu uzbrukumiem (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MAXAR TECHNOLOGIES

Krievijas spēki sākuši savus iznīcinātājus maskēt ar automašīnu riepām, kas, pēc ekspertu teiktā, varētu būt mēģinājums pasargāt tos no Ukrainas dronu triecieniem, vēsta raidsabiedrība CNN.

"Maxar" satelītattēlos no Engelsas aviobāzes, kas atrodas Krievijas iekšienē, redzami divi Tu-95 stratēģiskie bumbvedēji, uz kuriem uzkrautas automašīnu riepas.

Pagaidām oficiāla skaidrojuma, kāpēc riepas ir sakrautas uz lidmašīnas, nav, taču eksperti apgalvo, ka tas varētu būt mēģinājums pasargāt lidmašīnas no Ukrainas dronu triecieniem. Tiesa, raugoties satelītattēlos, eksperti norāda, ka tas ir arī padarījis lidmašīnas daudz pamanāmākas.

Eksperti norādīja, ka uzliktās riepas diez vai spētu pasargāt no lādiņa sprādziena. Tāpat arī lidaparāts būtu saskatāms termālajās kamerās. Eksperti arī norādīja, ka to var uztvert kā kārtējo okupantu mēģinājumu pasargāt pilnīgi visu savu militāro tehniku, arī  to, kas jau vairākus gadus netiek izmantota.

Krievija jau iepriekš izcēlusies ar neparastiem veidiem, kā aizsargāt savu kaujas tehniku. Iepriekš sociālajos tīklos izplatījās fotogrāfijas ar Krievijas Ural-4320 kravas automašīnām, kurām uzliktas koka "bruņas".

Ir ļoti grūti pateikt, kam paredzētas šādas bruņas. Tāpat nav skaidrs, no kā tās spēs pasargāt. Piemēram, standarta AK-74 šautene, kas pieejama jebkuram Ukrainas karavīram, var izšaut cauri 20 centimetrus biezai malkas pagalei.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu