Nu, ko, dārgie vecāki, – apsveicu visus ar jaunā skolas gada sākumu! Un visus jauno rīdzinieku vecākus apsveicu ar to, ka jau otro gadu savu bērnu pusdienu nodrošināšanai mums visiem jāizmanto vienu no neērtākajām platformām interneta norēķinu vēsturē – Pusdienlaiks.lv.

Jā, tieši pirms gada iepazināmies ar šo lielisko, mūsdienīgo, digitālo norēķinu platformu, kurai vajadzēja dramatiski atvieglot visu ikdienu. Mājaslapā joprojām teikts šādi te:

“Pusdienlaiks.lv platforma nodrošina Rīgā jaunu pieeju pašvaldības nodrošināto pusdienu reģistrācijai un apmaksas kārtībai pirmsskolām un skolām. Lai vecākiem nav jāslēdz individuāli līgumi (“papīra formātā”) un jāveic ēdināšanas ikmēneša rēķinu apmaksa vai maksājums avansā ar katras skolas vai pirmsskolas ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju, ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji Rīgā ir vienojušies izmantot mūsdienīgu, digitālu risinājumu norēķiniem ar bērnu vecākiem.”

Realitātē, lai vecākiem nebūtu jāveic maksājums avansā ar katras skolas vai pirmsskolas ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju, tas ir jāveic avansā uz kaut kādu mistisku Lietuvas bankas konta numuru. Maksājuma mērķī jānorāda vien “Pusdienlaiks macina papild.”, bet pēc tam jātur īkšķus, ka pārskaitītā nauda tik tiešām ieskaitīsies tieši tavā Pusdienlaiks.lv kontā.

Kāpēc Lietuvas bankas konts? Tāpēc, ka platformu izveidojis Latvijas IT uzņēmumu grupas “Corporate Solutions” meitas uzņēmums Lietuvā. Kāpēc Rīgas dome nolēma sadarboties ar Lietuvā, nevis Latvijā reģistrētu uzņēmumu? To patiesībā nezina arī pati Rīgas dome.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X