Zelenskis: Mūsu informācija liecina, ka Putins nogalināja Prigožinu (16)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: dpa/scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka pēc Ukrainas valdības rīcībā esošās informācijas par krievu algotņa grupējuma "Vagner" dibinātāja Jevgeņija Prigožina nāvi atbildīgs esot Kremlis, vēsta BBC Krievijas ziņu dienests.

"Putins ir sajucis prātā - kā cilvēks, kā politiķis. Viņš nogalināja Prigožinu - vismaz tāda informācija ir mūsu rīcībā," Zelenskis izteicās Kijivā notiekošajā samitā "Jalta". 

"Mums tas nozīmē par vienu teroristu mazāk," viņš uzsvēra.

"Krievu morālais gars sakritās, jo viņi piesedzās ar vagneriešiem, steidzās uz priekšu, viņi vairs nevarēja pagriezties atpakaļ. Domāju, ka viņi zaudēja algotņu, vagneriešu dzīvību doto aizsardzību. Mums tas noteikti ir pluss," par situāciju pēc Prigožina nāves sacīja Zelenskis.

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs versiju, ka Kremlis varētu būt pasūtījis Prigožina slepkavību, nosaucis par "absolūtiem meliem".

23.augustā Tveras apgabalā avarēja Prigožinam piederošā lidmašīna "Embraer Legacy 600". Atbilstoši Krievijas aviācijas pārvaldes informācijai lidmašīnā atradās desmit cilvēki - trīs apkalpes locekļi un septiņi pasažieri. Visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņojusi, ka ekspertīžu rezultātā apstiprināts, ka bojāgājušo identitāte atbilst apkalpes locekļu un pasažieru oficiālajam sarakstam.

Divus mēnešus pirms tam - šī gada 23.jūnijā - Prigožins ar vagneriešiem sarīkoja dumpi, solot "iet uz Maskavu". Taču drīz vien negaidīti pagriezās atpakaļ un paziņoja, ka ceļu neturpinās.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu