Krievijas mērķis ir Ukrainas valstiskuma iznīcināšana, brīdina Rezņikovs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Bijušais Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas mērķis ir iznīcināt Ukrainas valstiskumu un asimilēt ukraiņus, publikācijā britu laikrakstā "The Guardian" brīdina bijušais Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs

"Krievija pieprasa, lai okupētās Ukrainas teritorijas tiktu atzītas par Krievijas teritoriju apmaiņa pret kara pārtraukšanu. Bet tas acīmredzami ir tikai viena iemesla dēļ - iegūt laiku, pārgrupēties un ar jaunu resursu palīdzību beidzot atrisināt ukraiņu jautājumu," skaidroja eksministrs.

"Krievija neatzīs Ukrainas un ukraiņu tautas pastāvēšanu. Tās mērķis - iznīcināt Ukrainas valstiskumu un asimilēt ukraiņu tautu," norādīja Rezņikovs.

Krievijas diktators izmanto tādu pašu shēmu kā savulaik Vācijas fīrers Ādolfs Hitlers, norādīja eksministrs.

1938.gadā, cenšoties novērst karu, Minhenē tika parakstīta bēdīgi slavenā vienošanās par Čehoslovākijas Sudetu apgabala nodošanu Trešajam reiham, viņš atgādināja.

"Mēs no vēstures zinām, ka Hitleru tas neapstādināja. Drīz vien Trešais reihs ieguva kontroli pār to, kas bija palicis no Čehoslovākijas, ieskaitot tās būtisko militāro arsenālu, kam rezultātā bija svarīga loma iebrukumā Polijā un Francijā," norādīja bijušais ministrs.

Viņš arī brīdināja, ka Krievijas ambīcijas neapstāsies pie Ukrainas.

"Es uzskatu - ja ļaus Krievijai saņemt Ukrainas resursus, ieskaitot lielo vervēšanas fondu, tas tikai pastiprinās Kremļa ambīcijas un novedīs pie jauna liela kara Austrumeiropā, kurā neizbēgami tiks iesaistīta NATO ar visām no tām izrietošajām sekām," rezumēja Rezņikovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu