Pasniegtas izcilības balvas žurnālistikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Piektdienas, 8. septembra vakarā pasniegtas ikgadējās Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) Izcilības balvas, kuru ieguvēji izvēlēti no 120 vērtēšanai iesniegtajiem darbiem piecās kategorijās. Pasniegtas arī Intas Brikšes balva par nozīmīgu ieguldījumu žurnālistikā un speciālbalva sportā. 

Kategorijā "Ziņu žurnālistika un reportāža" balvu saņēma žurnāliste Ieva Vārna un operators Sergejs Medvedevs no TV3 par darbu "Ziņu reportāžas no Ukrainas".

Kategorijā "Intervija un apraksts" balvu saņēma portāla “Delfi” autore Ieva Alberte par darbu "Orgānu donore Alīna Ansone. Izglāba piecus cilvēkus".

Kategorijā "Pētniecība un analītika" apbalvots Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” autoru kolektīvu par raidījumu ciklu divās sērijās “Mareka lielā dzīve”.

Kategorijā "Reģioni un diaspora" balvu saņēma Oksana Pugačova, Ivonna Plaude, Agita Puķīte un Liena Trēde no laikraksta “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” par darbu “Ukrainai jāuzvar!”

Šogad žūrija lēma piešķirt speciālbalvu nominācijā “Par izcilību sporta žurnālistikā”, skaidrojot, ka uz aktuālo ziņu fona sporta žurnālistika vienmēr palikusi ēnā, taču pēdējos gados sporta žurnālisti Latvijā sevi pierādījuši kā profesionāļus, kas runā ne tikai par sportistu uzvarām vai zaudējumiem, bet arī problēmām, kas rodas, lai tās sasniegtu. Balvu kategorijā “Par izcilību sporta žurnālistikā” saņēma žurnālists Raimonds Rudzāts (LTV/”Delfi”).

Intas Brikšes balva par nozīmīgu ieguldījumu žurnālistikā tika pasniegta karsto punktu jeb kara reportierim Atim Klimovičam, kurš uz karadarbības zonām devies kopš deviņdesmitajiem gadiem, atspoguļojot notikumus visos iespējamajos formātos. Viņš ne tikai desmitgadēm nodrošinājis Latvijas iedzīvotājiem informāciju un veicinājis izpratni par tur notiekošo, bet bijis neatsverams mentors jaunajiem kolēģiem, kas dodas uz karadarbības zonām.

Par “Gada redaktora” balvas ieguvēju kļuva Latvijas Radio Ziņu dienesta producente Ilze Puncule-Aginta.

"Izcilības balvas 2023" darbus vērtēja LŽA pilnsapulcē ievēlēta komisija, kuras sastāvā ir Marta Cerava (LTV/LSM), Ingūna Johansone (laikraksts “Ziemeļlatvija”), Inga Spriņģe (Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs “Re:Baltica”), Inga Gorbunova (žurnāls “Imperfekt”/ReTV) un žūrijas komisijas vadītājs Arnis Krauze (TV3).

Ikgadējās "Izcilības balvas" tika pasniegta par izciliem darbiem un sasniegumiem žurnālistikā no 2022.gada jūlija līdz 2023.jūnijam. Pieteikt darbus un autorus bija iespējams gan asociācijas biedriem, gan arī citiem interesentiem.

Izcilības balvas pasniegšana notika sadarbībā ar Nīderlandes vēstniecību Latvijā, Lielbritānijas vēstniecību Latvijā, Kultūras ministriju, Baltijas Mediju izcilības centru, alus darītavu “Valmiermuiža” un ziņu aģentūru LETA.

LŽA dibināta 2010.gada 24.novembrī, un tās mērķi ir aizstāvēt vārda un preses brīvību, uzlabot žurnālistu profesionālās darbības vidi, veicināt diskusiju par profesionālajām un ētikas problēmām, aizstāvēt žurnālistu tiesības, uzlabot un attīstīt masu mediju likumdošanu, sekmēt biedru profesionālo apmācību un žurnālistu mūžizglītību. Pašlaik asociācijā ir 130 biedri.

LŽA ir Starptautiskās Žurnālistu federācijas un Eiropas Žurnālistu federācijas biedre, Latvijas Mediju ētikas padomes dibinātāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu