Zemestrīcē Marokā bojāgājušo skaits pietuvojies 2500

Papildināts
LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Marokā piektdien notikušajā spēcīgajā zemestrīcē, kas sagrāvusi daudzas ēkas un nodarījusi citus postījumus, bojāgājušo skaits pietuvojies 2500, pirmdien pavēstījusi Iekšlietu ministrija.

Kā teikts ministrijas paziņojumā, gājuši bojā 2497 cilvēki un vēl 2476 cilvēki ir ievainoti.

Daudzviet glābēji nevar sasniegt zemestrīcē cietušās apdzīvotās vietas, jo zemestrīces izraisītie nogruvumi bloķējuši kalnu ceļus.

Jau ziņots, ka piektdien Marokā notika spēcīga zemestrīce. Pēc ASV Ģeoloģiskā dienesta datiem, zemestrīces stiprums bija 6,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas. Tās epicentrs atradās 70 kilometrus uz dienvidrietumiem no Marrākešas, bet hipocentrs - 18,5 kilometru dziļumā. Zemestrīcei sekoja vairāki simti pēcgrūdienu.

Iepriekšējo reizi spēcīga zemestrīce Marokā pieredzēta 2004.gadā. Toreiz 6,4 magnitūdas stipra zemestrīcē dzīvību zaudēja vairāk nekā 600 cilvēku.

Marokas ziņu aģentūra MAP vēstīja, ka zemestrīces skartajos reģionos darbu sākušas arī glābēju komandas no ārvalstīm.

Lielbritānija ir nosūtījusi uz Maroku 60 glābējus ar aprīkojumu un četrus speciāli apmācītus suņus, un Spānijas armija nosūtījusi 56 glābējus un četrus suņus.

Marokai palīdzību piedāvājušas vairākas valstis, un pagaidām tā piekritusi piedāvājumiem no Lielbritānijas, Spānijas, Kataras un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE). Taču Maroka brīdinājusi, ka vēlāk tai, iespējams, būs nepieciešama arī citu valstu palīdzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu