G7 nav vienprātības par tribunālu Putinam, paziņo Ukraina (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainai neizdodas vienoties ar G7 valstu grupu par nepieciešamību veidot īpašu tribunālu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, pavēstījis Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

Ministrs arī izteicās, ka G7 valstu starpā neesot vērojams progress, meklējot mehānismu, saskaņā ar kuru ārvalstīs iesaldētie Krievijas aktīvi tiek nodoti Ukrainai.

“Diemžēl abos jautājumos mēs atrodamies zināmā strupceļā,” pavēstīja Kuleba.

Ministrs piebilda, ka pirmajā jautājumā pastāv nevienprātība, bet otrajā trūkstot politiskās gribas, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs “The Moscow Times”.

Kuleba atgādināja, ka G7 iestājas par tā dēvētā hibrīdtribunāla izveidi. Šāds tribunāls bāzētos Ukrainas tieslietu sistēmā, tomēr nepieciešamības gadījumā tas varēs piesaistīt arī starptautiskus tiesnešus, prokurorus, advokātus un citu personālu,

Kijiva gan uzskata, ka šāds formāts neparedzot imunitātes atņemšanu Krievijas augstākajām amatpersonām un to saukšanu pie atbildības.

Ukraina vēlas, lai tiktu izveidots tribunāls, kas līdzīgs Nirnbergas tribunālam, kurā tika tiesāti nacistu kara noziedznieki.

Tikmēr jautājumā par Rietumos iesaldēto Krievijas aktīvu nodošanu Ukrainai konkrētu soļu joprojām neesot. Rietumos ir iesaldēti Krievijas aktīvi 300 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu