Ārlietu ministrijas valsts sekretārs izsaka pateicību Dānijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs
Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs Foto: Zane Bitere / LETA

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs, akreditācijas vizītē pieņemot Dānijas vēstnieku Mortenu Jespersenu, pateicās Dānijai par tās lēmumu 2024. gada pavasarī atkārtoti izvietot Dānijas bruņoto spēku bataljonu Latvijā, informēja ĀM.

Pelša ieskatā, tas ir apliecinājums Dānijas nemainīgai iesaistei Baltijas valstu drošībā un kolektīvās aizsardzības spēju stiprināšanā. Tikšanās laikā sarunu partneri izteica gandarījumu par ciešajām un daudzpusīgajām Latvijas un Dānijas divpusējām attiecībām, kas balstītas kopīgā izpratnē par drošu, stabilu un ilgtspējīgu attīstību, kā arī aktīvu sadarbību reģionālos un starptautiskos formātos.

Sarunu partneri apliecināja gatavību veicināt ciešāku sadarbību drošības jautājumos, ekonomikā, enerģētikas, transporta, loģistikas un inovāciju jomās. Amatpersonas uzsvēra Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionālās sadarbības nozīmi, kā arī ciešo un saskaņoto darbību daudzpusējos formātos, kas vērsta pret Krievijas agresiju Ukrainā un nodrošinātu vienotu atbalstu Ukrainai.

Akreditācijas ceremonija pie Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča plānota 2.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu