Valdības veidošanas sarunas turpināsies otrdien

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Progresīvie" pārstāvis, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs (no kreisās), partiju apvienības "Jaunā vienotība" pārstāve, Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa un Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis, Saeimas deputāts Viktors Valainis piedalās preses konferencē pēc tikšanās, kurā "Jaunās vienotības", Zaļo un zemnieku savienības un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija turpina darbu pie jaunās valdības veidošanas.
Partijas "Progresīvie" pārstāvis, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs (no kreisās), partiju apvienības "Jaunā vienotība" pārstāve, Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa un Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis, Saeimas deputāts Viktors Valainis piedalās preses konferencē pēc tikšanās, kurā "Jaunās vienotības", Zaļo un zemnieku savienības un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija turpina darbu pie jaunās valdības veidošanas. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Otrdien, 12.septembrī, turpināsies valdības veidošanas oficiālās sarunas.

Pirmdien starp topošās koalīcijas partneriem "Jauno vienotību", Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem" turpinās neformālas konsultācijas.

Kā aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) pārstāve Ilze Čikule, oficiālās sarunas plānotas otrdien plkst.9 Ministru kabineta bibliotēkā.

Tikmēr trešdien, 13.septembrī, paredzēta tikšanās ar sociālajiem partneriem un citām nevalstiskajām organizācijām par valdības deklarāciju.

Jau vēstīts, ka paralēli oficiālajām sarunām visu valdības veidošanas procesu turpinās arī politiķu neformālās konsultācijas.

Gan oficiāli, gan neoficiāli politiķi norāda, ka balsojums Saeimā par valdības apstiprināšanu plānots piektdien, 15.septembrī.

Kā ziņots, JV, ZZS un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija Siliņas vadībā pagājušajā nedēļā strādāja pie jaunās valdības deklarācijas, koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim. Šajos jautājumos pusēm lielu domstarpību neesot.

Savukārt runājot par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā un politiķiem, kas tiks nominēti ministru amatiem, partijas apgalvo, ka gala vienošanās vēl neesot, tomēr varas kuluāros jau izskan konkrēti jaunās valdības modeļi un ministru portfeļu sadalījums, kas gan dažādās neoficiālajās versijās kaut kādā mērā atšķiras.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis, turklāt valdības apstiprināšanu papildus apņēmies atbalstīt arī neatkarīgais deputāts, "Gods kalpot Rīgai" valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, kura pārstāvētā partija ir vienojusies par sadarbību ar ZZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu