Zemestrīcē Marokā bojāgājušo skaits pārsniedzis 2800

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Marokā piektdien notikušajā spēcīgajā zemestrīcē, kas sagrāvusi daudzas ēkas un nodarījusi citus postījumus, bojāgājušo skaits ir pārsniedzis 2,8 tūkstošus, pirmdienas vakarā pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Kā teikts ministrijas paziņojumā, ir gājuši bojā vismaz 2862 cilvēki, bet vēl 2562 cilvēki ir ievainoti.

Aculiecinieki stāstīja, ka glābšanas darbi pēc zemestrīces turpinās "stabilā, bet lēnā tempā", jo zemestrīces izraisītie nogruvumi bloķējuši kalnu ceļus un glābēji daudzviet nevar sasniegt zemestrīcē cietušās apdzīvotās vietas.

Tieslietu ministrs Abdellatifs Vahbi paziņoja telekanālam "Al Arabiya", ka varas iestādes ir izveidojušas lauka hospitāļus zemestrīces epicentra tuvumā, lai sniegtu palīdzību cietušajiem.

Marokas ziņu aģentūra MAP vēstīja, ka glābšanas vienības no Spānijas, Lielbritānijas un Kataras ir sākušas atbalstīt Marokas glābēju vienības zemestrīces skartajos rajonos.

Lielbritānija ir nosūtījusi uz Maroku 60 glābējus ar aprīkojumu un četrus speciāli apmācītus suņus, un Spānijas armija nosūtījusi 56 glābējus un četrus suņus.

Maroka ir piekritusi palīdzības piedāvājumiem no Lielbritānijas, Spānijas, Kataras un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), bet brīdinājusi, ka vēlāk tai, iespējams, būs nepieciešama arī citu valstu palīdzība.

Eiropas Savienība sniegs Marokai palīdzību viena miljona eiro apmērā, pirmdien paziņoja Eiropas Komisija.

Jau ziņots, ka piektdien Marokā notika spēcīga zemestrīce. Pēc ASV Ģeoloģiskā dienesta datiem, zemestrīces stiprums bija 6,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas. Tās epicentrs atradās 70 kilometrus uz dienvidrietumiem no Marrākešas, bet hipocentrs - 18,5 kilometru dziļumā. Zemestrīcei sekoja vairāki simti pēcgrūdienu.

Iepriekšējo reizi spēcīga zemestrīce Marokā pieredzēta 2004.gadā. Toreiz 6,4 magnitūdas stiprā zemestrīcē dzīvību zaudēja vairāk nekā 600 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu