Pēc visas tās gadiem ilgušās kliegšanas pret dokumentu, kuru paši nav lasījuši, un pret elementārām cilvēktiesībām, kas pašu dzīvi nekādi neietekmēs, izskatās, ka visam varētu būt pienācis punkts. Jo topošā jaunā valdība ir gatava gluži vienkārši ņemt un ratificēt Stambulas konvenciju un apstiprināt Dzīvesbiedru likumu. Tieši tik vienkārši. Čiks un gatavs.

Izrādās, ja valdībā nav Nacionālās apvienības un Apvienotā saraksta, ir iespējams par kaut ko vienoties. Šķiet, tā varētu izskatīties, kad valdībā darbojas pieauguši cilvēki. Bija jau piemirsies, kā tas ir. Tā vietā, lai turpinātu pašmērķīgi ķērkt kaut ko par ģenderiem, var vienkārši ratificēt un miers. Un no koalīcijas izkritušās partijas var mierīgi turpināt fanot par Ungāriju un Krieviju, kur viņu pārstāvētās vērtības joprojām ir vislielākajā cieņā.

Eiropas Parlaments jau bija pieņēmis rezolūciju, kas pieprasa ratificēt konvenciju, un agrāk vai vēlāk tas tāpat notiktu. Ja nē, mēs varētu regulāri maksāt soda naudas un aizmirst par tādu lietu kā Eiropas līdzfinansējums.

Un lūk – tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere paziņoja, ka kopdzīves regulējumu un Stambulas konvenciju Saeima varētu atbalstīt līdz šī gada beigām. Tieslietu ministrijā jau izstrādāts gan kopdzīves regulējums, gan likums, kurš paredz ratificēt Stambulas konvenciju. Un gatavs.

Tikmēr, protams, pašmāju diženāko domātāju galvās šī konvencija pēdējos pāris gadus dzīvo tik intensīvi, ka tai vajadzētu sākt maksāt par īri. Te būs pāris skaisti piemēri no komentāriem pie kāda raksta par šo tēmu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X