Pieaugs Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pakalpojumu cenas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valdība otrdien, 12. septembrī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus, kas paredz palielināt Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) sniegto pakalpojumu cenas.

Ministrijā norāda, ka VTUA maksas pakalpojumu cenas nav mainītas gandrīz piecus gadus un patlaban tās nenosedz faktiskās pakalpojuma izmaksas.

Grozījumi paredz, ka ieņēmumu apmērs no sniegtajiem maksas pakalpojumiem šogad palielināsies par 684 951 eiro jeb gandrīz 25%, un tie nepieciešami 2023.gada tiešo un netiešo izdevumu segšanai.

Cita starpā maksa par traktortehnikas vai tās piekabes īpašuma tiesību nostiprināšanu palielināsies par 48% (jaunā cena - 14,53 eiro), traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas dokumentu izvērtēšanu - par 48% (jaunā cena - 9,80 eiro), traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka maiņu - par 45% (jaunā cena - 13,43 eiro), tehnikas noņemšanu no uzskaites - par 56% (jaunā cena - 4 eiro).

Traktortehnikas vai tās piekabes valsts reģistrācijas numura zīmes izvēle turpmāk maksās 60 eiro, kas ir par 50% vairāk, bet numura zīmes glabāšana līdz 12 mēnešiem izmaksās 35 eiro, jeb par 40% vairāk.

Traktortehnikas vadītāju teorētiskais kvalifikācijas eksāmena maksa palielināsies par 48% un maksās 15 eiro, traktortehnikas vadīšanas eksāmens - par 40% un maksās 35 eiro, bet traktortehnikas vadītāja apliecības noformēšana un izsniegšana - par 47% un maksās 20 eiro.

Vienlaikus veiktie grozījumu paredz no pakalpojumu cenrāža dzēst neaktuālos pakalpojumus un precizēt pakalpojumu nosaukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu