Valdības deklarācijas projekts iezīmē gaidāmas izmaiņas VARAM

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Foto: Zane Bitere/LETA

Valdības deklarācijas projekts iezīmē vēlmi reorganizēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).

Deklarācijā partneri apņemas panākt Latvijas saistību izpildi klimata un enerģētikas, vides aizsardzības un dabas resursu pārvaldības mērķu sasniegšanā.

Valdība plāno atjaunot dabas resursus, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām un saglabātu Latvijas dabas vērtības un bioloģisko daudzveidību arī nākamajām paaudzēm. Un kā atbildīgo par šo uzdevumu īstenošanu plāno noteikt Klimata, enerģētikas un vides aizsardzības ministriju.

Šādas ministrijas Latvijā patlaban nav - Latvijā ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Klimata un enerģētikas ministrija.

Deklarācijā ietvertais iezīmē iespējamu vēlmi no pašreizējās VARAM nodalīt vides jomu, to pievienojot KEM, VARAM saglabājot reģionu un, iespējams, digitālās attīstības funkciju.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja, ka normālais komplekts ES dalībvalstīs ir "enerģijas, vides un klimata pārmaiņu vadības ministrija"

"Iepriekš vides sadaļa tika sadalīta divās daļās - daļa aizgāja uz jaunveidojamo ministriju, pārējais palika VARAM. Tagad šo darbu vajadzētu pabeigt, un visi koalīcijas partneri tam piekrituši. Līdz jaunajam gadam attiecīgie dienesti pāries jaunās ministrijas pārvaldībā," norādīja politiķis.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partneri - partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie" šodien vienojušies par valdības deklarācijas projektu.

Deklarācijas projektā ir trīs sadaļas un 39 punktos apkopoti jaunās valdības galvenie sasniedzamie mērķi un uzdevumi.

Deklarācijas virsmērķī teikts, ka Latvija ir latviska, labklājīga, droša un iekļaujoša Eiropas valsts, kura ilgtspējīgi attīstīsies demogrāfisko, klimata, tehnoloģiju un digitālo pārmaiņu laikā. Reizē brīvība, demokrātija, tiesiskums un latviskā kultūrtelpa ir valsts pamatvērtības, kuras caurvij ikvienu mūsu lēmumu. Iesaistot sabiedrību un veicinot iedzīvotāju izglītību visa mūža garumā, panāksim vienlīdzīgas un taisnīgas iespējas ikvienam Latvijā dzīvot cieņpilnu dzīvi un īstenot savus mērķus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu