FOTO: Divu tirānu tikšanās: Kims Čenuns sola atbalstīt Putinu un Krieviju "cīņā pret imperiālismu" (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns tikšanās laikā ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu kosmodromā "Vostočnij" paziņojis, ka ir apņēmies atbalstīt visus Krievijas lēmumus, vēsta Apvienotās Karalistes medijs "The Guardian".

"Krievija ir sākusi svētu cīņu, lai aizsargātu savu suverenitāti un drošību. Mēs vienmēr atbalstīsim prezidenta Putina un Krievijas vadības lēmumus... un būsim kopā cīņā pret imperiālismu," uzstājoties kosmodromā "Vostočnij", sacīja Kims Čenuns.

"Mums, protams, jārunā par ekonomiskās sadarbības jautājumiem un humānajiem jautājumiem. Mums ir daudz jautājumu," norādīja Krievijas diktators Putins.

Amerikas Savienotās Valstis uzskata, ka Kims Čenuns un Putins gatavojas apspriest Ziemeļkorejas munīcijas piegādi Ukrainā karojošajai Krievijas armijai.

Jūlija beigās Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu apmeklēja Phenjanu un paziņoja par militārās sadarbības stiprināšanu starp Maskavu un Phenjanu, nosaucot Ziemeļkoreju par svarīgu Krievijas partneri.

Vizītes laikā Phenjanā Kims Čenuns Šoigu demonstrējis arī Ziemeļkorejā ražotus ieročus, tostarp divus bezpilota lidaparātus un ballistisko raķeti.

Ziemeļkoreja iepriekš noliegusi ieroču piegādi Maskavai.

Kima Čenuna vizītes laikā Krievijā Ziemeļkoreja trešdienas rītā izšāva jūrā divas ballistiskās raķetes. Pret to jau ir protestējusi Japāna.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu