Rēzeknē samazināti un pat atcelti vairāki pašvaldības pabalsti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes pilsētas dome
Rēzeknes pilsētas dome Foto: Ivars Soikāns/LETA

Rēzeknē samazināti vai atcelti vairāki pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti, liecina saistošo noteikumu publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pašvaldība izmaiņas pamato ar pašreizējo finansiālo situāciju. 24.augustā pieņemtie saistošie noteikumi par brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem samazinās pašvaldības šī gada budžeta izdevumu daļu par aptuveni 40 615 eiro, teikts noteikumu skaidrojumā.

Atcelti pabalsti nozīmīgā dzīves jubilejā, Jaungada svētku pabalsti, svētku pabalsts politiski represētai personai vai nacionālās pretošanās kustības dalībniekam, ēdināšanas pabalsts daudzbērnu ģimenes bērnam, pabalsts pirmklasniekam un apbedīšanas pabalsts.

Viens no brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem, kas tiek saglabāts, bet samazinātā apjomā, ir pabalsts jaundzimušā aprūpei.

Par pirmo un otro bērnu tiek noteikts pabalsts 125 eiro (iepriekš 250 eiro), par trešo un nākamajiem bērniem - 250 eiro (iepriekš 500 eiro).

Adoptētājam un aizbildnim noteikts pabalsts par pirmo un otro bērnu - 250 eiro (iepriekš 500 eiro), par trešo un nākamajiem bērniem - 500 eiro (iepriekš 1000 eiro).

Bez izmaiņām tiek saglabāts ēdināšanas pabalsts bērnam ar invaliditāti, kuru piešķir, pamatojoties uz viena no bērna vecākiem, iesniegumu. Pabalstu 100% apmērā no maksas par ēdināšanas pakalpojumu ir tiesības saņemt bērnam, kuram ir invaliditāte un kurš apgūst pirmsskolas izglītības programmu kādā no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm.

Rēzeknes pilsētas pašvaldība turpina nodrošināt arī ēdināšanas pabalstu izglītojamiem no trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes, pilnībā sedzot ēdināšanas izmaksas pašvaldības pirmsskolas un vispārizglītojošās izglītības iestādēs.

Atcelts vienreizējais pabalsts siltumenerģijas nodrošināšanai atsevišķi dzīvojošam trūcīgam vai maznodrošinātam pensionāram un/vai personai ar invaliditāti vai mājsaimniecībai, kura sastāv no pensionāriem un/vai personām ar invaliditāti, kā arī bērniem.

Mājokļa pabalstu saņem un arī turpinās saņemt trūcīgie un maznodrošinātie pilsētas iedzīvotāji. Šī pabalsta aprēķins katrai mājsaimniecībai ir individuāls, pamatojoties uz rēķiniem par dzīvojamās telpas lietošanas izdevumiem.

Kā jau rakstīts iepriekš, Rēzeknes pilsētas dome 1.septembrī pieņēma finanšu stabilizācijas pieteikumu, kuru jāapstiprina Finanšu ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Kopā Rēzeknes pilsētas pašvaldības finanšu stabilizācijai līdz gada beigām vajadzīgi 6 004 309 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu