Jelgavas pusē vairāki "skrējēji" zaudē tiesības un tiek pie bargiem naudas sodiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Šī gada septembra sākumā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas darbinieki, veicot satiksmes uzraudzību Jelgavas pusē, fiksējuši vairākus ātrumpārkāpējus.

Šī gada 9. septembrī pulksten 11.17 Jelgavas novadā, Elejā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas darbinieku uzmanību piesaistīja apdzīvotai vietai netipiski straujš BMW markas spēkrats, ko apliecināja ātruma kontroles mērierīce, uzrādot 102 km/h lielu braukšanas ātrumu vietā, kas apzīmēta ar ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums", kas nozīmē, ka atļautais braukšanas ātrums šajā vietā ir 50 km/h.

Likumsargi nekavējoties vadītājam lika apturēt transportlīdzekli un, pārbaudot šofera identitāti, noskaidrojās, ka pie automašīnas stūres ir kāds 1970. gadā dzimis vīrietis.

Transportlīdzekļa vadītājs pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu par 52 km/h. Par šo pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process un piemērots naudas sods 360 eiro apmērā, kā arī liegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības turpmākos sešus mēnešus.

Šī gada 11. septembrī pulksten 18.49 Jelgavas novadā, Salgales pagastā, braucot pa autoceļu P93, ceļa posmā Zālīte-Garoza, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas darbinieku uzmanību piesaistīja kāds "Volkswagen" markas automobilis un ātruma kontroles mērierīce to apstiprināja, uzrādot 156 km/h lielu braukšanas ātrumu vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Tātad, vadītājs pārsniedzis ātrumu par 66 km/h. Arī šajā gadījumā transportlīdzekļa vadītājs tika lūgts apturēt automobili un, pārbaudot vadītāja identitāti, noskaidrojās, ka pie stūres sēdies kāds 1988. gadā dzimis vīrietis.

Par šo pārkāpumu tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process un šajā gadījumā transportlīdzekļa vadītājam piemērots naudas sods 400 eiro apmērā, kā arī liegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības turpmākos sešus mēnešus.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu